Blogs

Blog: Nina van Gompel gaat door De Weddenschap weer lezen

28-04-2017

Als laatste in onze serie blogs van leerlingen van het Pius X College uit Bladel vertelt Nina van Gompel haar verhaal. Over hoe ze door deze wedstrijd weer ontdekte hoe leuk lezen is.Hallo allemaal, ik ben Nina van Gompel, 14 jaar oud en zit in 3gt. Mijn hobby is korfballen, ook vind ik het leuk om te lezen. Ik lees vaak thuis en nu ook op school, omdat we meedoen met de leeswedstrijd De Weddenschap. Ik heb Saundos El Ahmadi als leescoach gekozen, omdat ik haar heel grappig vind.

We zijn nu op de helft en ik heb al acht boeken gelezen! Het meeste van alle leerlingen. Laatst zijn we met heel de klas naar de bibliotheek geweest zijn, dit was de eerste keer in een heel lange periode dat ik daar weer was. Toen ik in groep 2 zat las ik al een boek voor op de grote stoel, toen mijn ouders uit elkaar gingen in groep 7 was ik vergeten om te lezen. Door De Weddenschap ben ik weer gaan lezen.

Mijn eerste boek was een heel mooi boek en daardoor kon ik niet meer stoppen met lezen. Het mooiste boek dat ik tot nu toe gelezen heb, is Een weeffout in onze sterren. Het gaat over Hazel die kankerpatiënt is, en Augustus, ook een kankerpatiënt. Ze beginnen wat voor elkaar te voelen, maar Hazel is ongeneeslijk en wil geen tijdbom zijn. Ik vind leuk aan het boek dat er mooie spreuken in voor komen en dat het boek je laat nadenken over de dood. Dit boek raad ik dus aan iedereen aan!!!

Ik lees graag omdat ik door lezen even mezelf helemaal kan ontspannen, ik zit dan even in een andere wereld en denk nergens over na. Ook leer ik veel over hoe andere mensen naar problemen kijken en hoe hun ze oplossen.

Nina van Gompel