Foto: Traci White
Christien Boomsma

Christien Boomsma bedacht en schreef al van jongs af aan verhalen. In 2009 debuteerde ze met Zus voor één nacht en hierna volgden meer spannende magische verhalen.
 

Geboren:4 januari 1969 te Leeuwarden
Opleiding: Geschiedenis aan de Rijksuniversiteit in Groningen
Werk:Sinds 2009 is ze schrijfster. Daarnaast werkt ze als journaliste bij de Universiteitskrant van de Rijksuniversiteit Groningen.
Thuis:Woont samen met haar man en twee dochters in een oude school in het piepkleine Gronings dorpje Visvliet. Verder zijn er nog de honden: de oude blinde Hollandse herder Kyra en de Saarloos wolfhond Chanel. Drie katten: Muis, Nera en aanloper Swiebertje. Plus de ratten in de kamers van de meiden. Geen zorgen, ze zijn tam!
Eerste boek: Zus voor één nacht (2013)
Bijzonderheden: Veel elementen uit haar boeken zijn echt. De gouden mantelspeld uit Zus voor een Nacht kun je écht zien in het Fries Museum in Leeuwarden. Als je haar woonplaats Visvliet bezoekt, vind je daar precies zo´n oude kerk met enge zolder als in de Heks van de Bibliotheek. En die zeemeerminnen uit Watergeheimen? Er zijn veel oude verhalen over ‘watervrouwen´ in de meren en kanalen van Friesland en Groningen.
Ooit gezegd: ‘Probeer te leven alsof achter elke boom, voorbij elke straathoek een magisch geheim verborgen ligt.´


Boeken van Christien Boomsma

Verder lezen op Leesplein

- Interview op Leesplein 12+ (jun 2014)Andere websites over Christien Boomsma