Interviews

Iedere maand vertelt een auteur meer over zijn of haar werk.

Interview: Hans Hagen wordt gelukkig van woorden

01-01-2018

Deze maand verschijnt Onbreekbaar, de nieuwe dichtbundel voor jongeren van Hans Hagen. We spraken met hem over zijn gedichten en zijn inspiratiebronnen.

Meer...

Interview: Paolo Cognetti is domweg gelukkig in de bergen

01-12-2017

Voor schrijver Paolo Cognetti was 2017 een goed jaar. Hij kreeg voor zijn boek De acht bergen de Premio Strega (de belangrijkste Italiaanse literatuurprijs) én, van de jongerenjury, de Premio Strega Giovani én de Franse Prix Médicris éstranger. We spraken met hem over het boek, de prijzen en de bergen.

Meer...

Interview: Martijn van de Griendt kijkt voorbij de Facebookpose

01-11-2017

De foto´s van Martijn van de Griendt kon je bewonderen in de Kunsthal, maar ook in tijdschriften, boeken en natuurlijk op Instagram. In een interview met Bea Ros vertelt hij over hoe hij als fotograaf naar mensen kijkt.

Meer...

Interview: Lydia Rood snuift geschiedenis op straat op

01-10-2017

Lydia Rood was als kind al dol op historische verhalen en ook als schrijver haalt ze haar hart eraan op. Ze vertelt Bea Ros wat ze allemaal doet om het verleden tot leven te roepen.

Meer...

Interview: Waarom Mano Bouzamour op witte Nikes naar scholen gaat

01-09-2017

Mano Bouzamour schreef een verhaal voor de Literatour-bundel 3PAK. Hij praat met Bea Ros over hoe hij alles uit de kast haalt om jou warm te maken voor lezen.

Meer...

Interviews: Zomervakantie

01-07-2017

Voor juli en augustus lassen we voor onze maandelijkse interviews met schrijvers een zomerstop in. We blikken met citaten terug op een jaar vol interessante gesprekken.

Meer...

Interview: Jowi Schmitz zoekt altijd de vrijheid

01-06-2017

Haar jongerenroman Weg is genomineerd voor de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs. Bea Ros praat met schrijfster Jowi Schmitz over weglopen, vrijheid en schrijvend leven.

Meer...

Interview: Hanna Bervoets heeft liever een pluizig bolletje dan een cavia

01-05-2017

In Fuzzie, de nieuwe roman van Hanna Bervoets, raken de vier hoofdpersonen in de ban van pluizig pratende bolletjes. Hoe kom je erop en wat wil je ermee zeggen, vroeg Bea Ros de schrijfster.

Meer...