Interviews

Iedere maand vertelt een auteur meer over zijn of haar werk.

Interview: Martijn van de Griendt kijkt voorbij de Facebookpose

01-11-2017

De foto´s van Martijn van de Griendt kon je bewonderen in de Kunsthal, maar ook in tijdschriften, boeken en natuurlijk op Instagram. In een interview met Bea Ros vertelt hij over hoe hij als fotograaf naar mensen kijkt.

Meer...

Interview: Lydia Rood snuift geschiedenis op straat op

01-10-2017

Lydia Rood was als kind al dol op historische verhalen en ook als schrijver haalt ze haar hart eraan op. Ze vertelt Bea Ros wat ze allemaal doet om het verleden tot leven te roepen.

Meer...

Interview: Waarom Mano Bouzamour op witte Nikes naar scholen gaat

01-09-2017

Mano Bouzamour schreef een verhaal voor de Literatour-bundel 3PAK. Hij praat met Bea Ros over hoe hij alles uit de kast haalt om jou warm te maken voor lezen.

Meer...

Interviews: Zomervakantie

01-07-2017

Voor juli en augustus lassen we voor onze maandelijkse interviews met schrijvers een zomerstop in. We blikken met citaten terug op een jaar vol interessante gesprekken.

Meer...

Interview: Jowi Schmitz zoekt altijd de vrijheid

01-06-2017

Haar jongerenroman Weg is genomineerd voor de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs. Bea Ros praat met schrijfster Jowi Schmitz over weglopen, vrijheid en schrijvend leven.

Meer...

Interview: Hanna Bervoets heeft liever een pluizig bolletje dan een cavia

01-05-2017

In Fuzzie, de nieuwe roman van Hanna Bervoets, raken de vier hoofdpersonen in de ban van pluizig pratende bolletjes. Hoe kom je erop en wat wil je ermee zeggen, vroeg Bea Ros de schrijfster.

Meer...

Interview: Laure Eve verklapt iets over de Graces

01-04-2017

Haar jongerenroman De Graces gaat over vriendschap, hekserij en geheimen. Bea Ros vroeg Laure Eve waarom en hoe ze het boek heeft geschreven. En je krijgt ook al iets te horen over het vervolg, The Curses.

Meer...

Interview: Tjibbe Veldkamp had een visioen over seks

01-03-2017

Tjibbe Veldkamp schreef een spannende jongerenroman over stiekeme seks. Bea Ros praat met hem over het ontstaan van De lovebus.

Meer...