Interviews

Iedere maand vertelt een auteur meer over zijn of haar werk.

Interview: Marieke Nijkamp pleit voor meer diversiteit

01-04-2018

Iedereen heeft het recht zichzelf in een boek te herkennen, vindt Marieke Nijkamp. Of ze nu wit, zwart, hetero, homo of transgender bent. Een interview met deze jonge schrijfster uit Twente die in het Engels schrijft.

Meer...

Interview: Geen natuur voor Paolo Cognetti

01-03-2018

Het thema van de komende Boekenweek is natuur. Een vaag begrip, vindt Paolo Cognetti, die jaarlijks zo´n zes maanden in de bergen woont en werkt. ´Bergbewoners gebruiken concrete woorden voor wat zij om zich heen zien.´ Leesplein sprak met de schrijver over zijn boek De acht bergen, dat overladen werd met prijzen.

Meer...

Interview: Blogger Bibliofem heeft een geheime missie

01-02-2018

Ze noemt zich Bibliofem en blogt over jongerenboeken. Bea Ros vroeg Femke van de Griendt (16) naar het hoe en waarom van haar blogs en natuurlijk naar haar favoriete boeken.

Meer...

Interview: Hans Hagen wordt gelukkig van woorden

01-01-2018

Deze maand verschijnt Onbreekbaar, de nieuwe dichtbundel voor jongeren van Hans Hagen. We spraken met hem over zijn gedichten en zijn inspiratiebronnen.

Meer...

Interview: Paolo Cognetti is domweg gelukkig in de bergen

01-12-2017

Voor schrijver Paolo Cognetti was 2017 een goed jaar. Hij kreeg voor zijn boek De acht bergen de Premio Strega (de belangrijkste Italiaanse literatuurprijs) én, van de jongerenjury, de Premio Strega Giovani én de Franse Prix Médicris éstranger. We spraken met hem over het boek, de prijzen en de bergen.

Meer...

Interview: Martijn van de Griendt kijkt voorbij de Facebookpose

01-11-2017

De foto´s van Martijn van de Griendt kon je bewonderen in de Kunsthal, maar ook in tijdschriften, boeken en natuurlijk op Instagram. In een interview met Bea Ros vertelt hij over hoe hij als fotograaf naar mensen kijkt.

Meer...

Interview: Lydia Rood snuift geschiedenis op straat op

01-10-2017

Lydia Rood was als kind al dol op historische verhalen en ook als schrijver haalt ze haar hart eraan op. Ze vertelt Bea Ros wat ze allemaal doet om het verleden tot leven te roepen.

Meer...

Interview: Waarom Mano Bouzamour op witte Nikes naar scholen gaat

01-09-2017

Mano Bouzamour schreef een verhaal voor de Literatour-bundel 3PAK. Hij praat met Bea Ros over hoe hij alles uit de kast haalt om jou warm te maken voor lezen.

Meer...