Interviews

Iedere maand vertelt een auteur meer over zijn of haar werk.

Interview: Schatgraven in interviews

01-06-2018

Elke maand een interview met een schrijver of illustrator. En dat jarenlang. Dat levert een mooie oogst aan uitspraken op. In deze laatste interviewaflevering blikken we terug en delen we opmerkelijke, leuke, verrassende en bijzondere uitspraken.

Meer...

Interview: Dick Matena tekent literatuur

01-05-2018

Jongeren van nu lezen geen oude literatuur meer. Moeten we die boeken gaan hertalen? Daarover woedt nu een discussie. Dick Matena bedacht een andere oplossing: hij maakt strips van beroemde romans, zoals Kees de jongen van Theo Thijssen.

Meer...

Interview: Marieke Nijkamp pleit voor meer diversiteit

01-04-2018

Iedereen heeft het recht zichzelf in een boek te herkennen, vindt Marieke Nijkamp. Of ze nu wit, zwart, hetero, homo of transgender bent. Een interview met deze jonge schrijfster uit Twente die in het Engels schrijft.

Meer...

Interview: Geen natuur voor Paolo Cognetti

01-03-2018

Het thema van de komende Boekenweek is natuur. Een vaag begrip, vindt Paolo Cognetti, die jaarlijks zo´n zes maanden in de bergen woont en werkt. ´Bergbewoners gebruiken concrete woorden voor wat zij om zich heen zien.´ Leesplein sprak met de schrijver over zijn boek De acht bergen, dat overladen werd met prijzen.

Meer...

Interview: Blogger Bibliofem heeft een geheime missie

01-02-2018

Ze noemt zich Bibliofem en blogt over jongerenboeken. Bea Ros vroeg Femke van de Griendt (16) naar het hoe en waarom van haar blogs en natuurlijk naar haar favoriete boeken.

Meer...

Interview: Hans Hagen wordt gelukkig van woorden

01-01-2018

Deze maand verschijnt Onbreekbaar, de nieuwe dichtbundel voor jongeren van Hans Hagen. We spraken met hem over zijn gedichten en zijn inspiratiebronnen.

Meer...

Interview: Paolo Cognetti is domweg gelukkig in de bergen

01-12-2017

Voor schrijver Paolo Cognetti was 2017 een goed jaar. Hij kreeg voor zijn boek De acht bergen de Premio Strega (de belangrijkste Italiaanse literatuurprijs) én, van de jongerenjury, de Premio Strega Giovani én de Franse Prix Médicris éstranger. We spraken met hem over het boek, de prijzen en de bergen.

Meer...

Interview: Martijn van de Griendt kijkt voorbij de Facebookpose

01-11-2017

De foto´s van Martijn van de Griendt kon je bewonderen in de Kunsthal, maar ook in tijdschriften, boeken en natuurlijk op Instagram. In een interview met Bea Ros vertelt hij over hoe hij als fotograaf naar mensen kijkt.

Meer...