Maren Stoffels

Maren Stoffels schreef haar eerste boek toen ze nog maar 17 jaar was. Haar boeken waren direct succesvol en ze kreeg diverse prijzen, zoals de prijs van de Jonge Jury voor Sproetenliefde. Haar boeken gaan over liefde en vriendschap en hoe lastig dat soms kan zijn.
 

Geboren:13 januari 1988 te Amsterdam
Opleiding: Ze zat nog op de middelbare school toen haar eerste boek verscheen. Ze is niet gaan studeren, maar gewoon blijven schrijven.
Werk:Ze is fulltime schrijfster.
Thuis:Ze woont in Haarlem met haar vrouw.
Eerste boek: Dreadlocks & lippenstift (2005)
Bijzonderheden:


Boeken van Maren Stoffels

Over het werk van Maren Stoffels

Al vanaf haar negende schrijft Maren Stoffels verhaaltjes. Haar eerste echte boek verschijnt als ze 17 jaar is en nog op school zit: Dreadlocks & Lippenstift (2005). Het gaat over twee Nederlandse meisjes die elkaar tijdens een vakantie in Frankrijk leren kennen. Ze zien er heel anders uit, maar worden toch de dikste vriendinnen. Over beide meiden schreef ze ook Piercings & Parels en Cocktails & Ketchup.
Daarna schreef ze de serie ´Backpack´, over jongeren die elkaar op reis ontmoeten. In elk deel staat een andere hoofdpersoon centraal: Vlucht van Elin, Tara vecht terug en Gezicht van Britt.
Samen met Hans Kuyper schreef ze het superspannende Jij bent van mij!, over een meisje dat liefdesbrieven ontvangt van ene Peter. Wat eerst nog romantisch lijkt, wordt al snel behoorlijk eng.
In 2015 verscheen haar eerste jongerenboek: Ik denk dat dit het einde is. Dit verhaal wordt afwisselend vanuit Lotte en Maas verteld, twee jongeren van wie de levens zich steeds meer kruisen. Lotte is scholier, Maas een jongen die op straat leeft.
In al haar boeken gaat het over voor jongeren herkenbare thema´s als gepest worden, (homo)seksualiteit, verliefdheid, jezelf durven zijn en vriendschap.


Verder lezen op Leesplein

Caroline schrijft Maren, briefwisseling met Caroline Wisse-Weldam op Ouders en professionals (jun 2017)
Interview op Leesplein 15+ (dec 2015)
Maren Stoffels leeft in een droom, interview op Leesplein 6-12 jaar (apr 2015)
De Jonge Jury 2010: wie wordt de winnaar? #5 op Leesplein 12+ (apr 2010)


Bibliografie selectie

2005 Dreadlocks & lippenstift (Leopold)
2006 Piercings & Parels (Leopold)
2006 Cocktails & Ketchup (Leopold)
2007 Sproetenliefde (Leopold)
2008 Vlucht van Elin (Leopold)
2008 Op blote voeten (Leopold)
2009 Tara vecht terug (Leopold)
2009 Je bent van mij! Samen met Hans Kuyper (Leopold)
2010 Gezicht van Britt (Leopold)
2010 Met mijn ogen dicht (Leopold)
2011 Verboden voor ons (Leopold)
2012 Verboden voor mij (Leopold)
2013 Verliefd op alle drie (Leopold)
2013 Stapelverliefd (Leopold)
2014 Verliefd op de verkeerde? (Leopold)
2015 Ik denk dat dit het einde is (Leopold)
2015 Omdat jij anders bent (Leopold)
2016 Ik zie je tussen de wolken (Leopold)


Bekroningen

2007 Hotze de Roosprijs voor Dreadlocks & lippenstift
2007 Prijs van de Jonge Jury voor Dreadlocks & lippenstift
2007 Debutantenprijs Jonge Jury voor Dreadlocks & lippenstift
2009 Prijs van de Jonge Jury voor Sproetenliefde
2014 Pluim van de Senaat voor Stapelverliefd


Andere websites over Maren Stoffels