Sally Nicholls

De Britse schrijfster Sally Nicholls debuteerde met Ways to Live Forever, in het Nederlands vertaald als: Als je dit leest, ben ik dood. Op een luchtige, open manier met de nodige humor en zelfspot, vertelt de 11-jarige Sam over de laatste maanden van zijn leven. Het boek is in 2010 verfilmd.
 

Geboren:22 juni 1983 te Stockton-on-Tee (Engeland)
Opleiding: Na eerst gereisd te hebben, studeerde ze filosofie en literatuur in Warwick. Tijdens deze studie volgde ze een cursus kinderboeken schrijven in Bath Spa. Daar schreef ze haar eerste boek.
Werk:Ze werkte voor het Rode Kruis in Japan en reisde door Australië en Nieuw-Zeeland. Momenteel geeft ze cursussen in creatief schrijven.
Thuis:Ze woont en werkt in Londen.
Eerste boek: In Nederland: Als je dit leest, ben ik dood (2008)
Bijzonderheden: Voor haar eerste boek kreeg ze een manuscriptenprijs. Een paar maanden later lag het in de winkel.
Ooit gezegd: ´ I really did run up down escalators when I was writing this book. It´s something I´ve wanted to do for ages and I thought, if Sam can do it, so can I.´


Boeken van Sally Nicholls

Over het werk van Sally Nicholls

Sally Nicholls wist al jong dat ze schrijfster wilde worden. Ze was een echte leeswolf en wilde niets liever dan een leven hebben zoals dat in boeken werd beschreven. Ze liet zelfs ooit haar haren knippen in het model zoals George uit de beroemde serie ´De Vijf´ van Enid Blyton dat had. Ze was een echte tomboy, een jongensachtig meisje dat het liefst stoere dingen deed.
Nicholls debuteerde in 2008 met Ways to live forever, dat in het Nederlands de titel Als je dit leest, ben ik dood kreeg. Daarin vertelt de 11-jarige Sam over zijn ziekte leukemie, waaraan hij binnenkort zal overlijden. Het boek bevat briefjes, tekeningen en wensen- en vragenlijstjes. Sam is een jongen van deze tijd: geïnteresseerd in popmuziek, (computer)spelletjes, vlieg- en ruimtezaken, horrorfilms en vooral in het oplossen van wetenschappelijke vragen.


Bibliografie selectie

2008 Als je dit leest, ben ik dood (De Fontein)


Andere websites over Sally Nicholls