Boekverfilming

Veel films waren eerst een boek. En heel soms was de film er eerder. Leuk om ze naast elkaar te lezen en te bekijken. Wat vind je mooier: het boek of de film?
Kijk ook elke donderdag bij het nieuws voor een verse filmtip.
Dorst (Film)

Dorst (Film)

Schrijver: Esther Gerritsen

Coco loopt op straat plotseling haar moeder tegen het lijf. Omdat die ongeneeslijk ziek is trekt Coco bij haar in om voor haar te zorgen. Maar beiden hebben zo hun eigenaardigheden en echt harmonieus verloopt het samenwonen niet. (95 min.)


Leeftijd: 15+
Uitgever: September Film, 2018

Every Day (Film)

Every Day (Film)

Schrijver: David Levithan

A (16 jaar) wordt elke dag wakker in een ander lichaam. Hij is gewend geraakt aan zijn eenzame bestaan. Maar als hij verliefd wordt op Rhiannon doet hij er alles aan om langer bij haar te kunnen zijn. (95 min.)


Leeftijd: 15+
Uitgever: Metro-Goldwyn-Mayer, 2018

The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society (Film)

The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society (Film)

Schrijver: Mary Ann Shaffer, Annie Barrows

Schrijfster Juliet Ashton reist voor de promotie van haar boek door Engeland. Als ze wordt uitgenodigd om naar het eiland Guernsey te komen, maakt ze daar kennis met The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society, een boekenclub die ook verzetsdaden heeft gepleegd tijdens de Duitse bezetting van het eiland. Juliet raakt bevriend met de leden en met één in het bijzonder. (124 min.)


Leeftijd: 15+
Uitgever: Studio Canal, 2018

Het leven is vurrukkulluk (Film)

Het leven is vurrukkulluk (Film)

Schrijver: Remco Campert

Dag uit het leven van Boelie en Mees. In het park ontmoeten ze Panda, ze eten een ijsje, beroven een bejaarde en ´s avonds geven ze een feest van de buit. Maar deze lichtvoetige ode aan de liefde laat ook de keerzijde van eenzaamheid zien. (94 min.)


Leeftijd: 15+
Uitgever: Sigma Film Productions, 2018

Love, Simon (Film)

Love, Simon (Film)

Schrijver: Becky Albertalli

Simon valt op jongens. Maar hij heeft dat nog niet durven vertellen aan zijn familie en aan zijn klasgenoten. Hij mailt met de mysterieuze Blue, maar Simon weet niet wie dat is. Hij vermoedt een klasgenoot. Op een dag krijgt Simon een bericht van iemand die dreigt zijn geheim openbaar te maken. Dat is voor Simon het signaal dat hij moet handelen. (110 min.)


Leeftijd: 15+
Uitgever: Fox 2000, 2018

Ready Player One (Film)

Ready Player One (Film)

Schrijver: Ernest Cline

James Halliday heeft een groot fortuin verdiend met de online computergame OASIS. Als hij overlijdt, gaat zijn erfenis naar degene die de kluis weet te vinden. Daarvoor heeft Halliday drie aanwijzingen achtergelaten in OASIS. Fanatiek speler Wade Watts gaat op zoek, maar al snel dreigt er gevaar uit de echte en uit de virtuele wereld. (140 min.)


Leeftijd: 15+
Uitgever: Warner Bros., 2018

Before I Fall (Film)

Before I Fall (Film)

Schrijver: Lauren Oliver

Samantha Kingston is niet de aardigste meid die er rondloopt. Ze lijkt een kans te krijgen het anders aan te pakken. Als ze na afloop van een feest een ongeluk krijgt, ontwaakt ze de volgende dag zonder toekomst. Ze maakt keer op keer haar laatste dag mee, telkens eindigend in dat ongeluk. Verfilming van het gelijknamige boek (in Nederlands vertaald als Voor ik val). (98 min.)


Leeftijd: 15+
Uitgever: Awesomeness Films, 2017

The Bookshop (Film)

The Bookshop (Film)

Schrijver: Penelope Fitzgerald

Als Florence Green in een ingeslapen kustdorpje een boekwinkel opent, haalt ze daarmee de verhoudingen in het dorp flink overhoop. Al snel heeft ze fand die haar initiatief omarmen. Maar in de invloedrijke generaalsvrouw mrs. Gamart vindt ze een geduchte tegenstander. (113 min.)


Leeftijd: 15+
Uitgever: Cinéart, 2017