Leestips

Laat je verrassen of kom op ideeën.

Leestip: Nerve

19 oktober 2016

Hoe ver durf jij te gaan? Vey begint aan een spel waarin ze haar eigen grenzen moet verleggen. Maar het wordt al snel menens in Nerve van Jeanne Ryan.

Meer...

Leestip: De meisjes

12 oktober 2016

Evie voelt zich onzeker, eenzaam en buitengesloten. Totdat ze verzeild raakt in een commune. De meisjes van Emma Cline is een broeierige coming-of-ageroman.

Meer...

Leestip: Ik zal je vinden

5 oktober 2016

Hoe ver ga je om mensen te helpen? In Ik zal je vinden van Monica Hesse verlegt Hanneke steeds grenzen om de joodse Mirjam te vinden. 

Meer...

Leeslijsttip: Alleen met de goden

28 september 2016

Een moeder die ´krijg de tyfus´ roept en een vader die aan de drank is. En dat is dan nog maar het minste in het gezin van Aaron Bachman. Lees erover in Alleen met de goden van Alex Boogers.

Meer...

Leestip: Hof van mist en woede

21 september 2016

In deel 1 wist ze de vloek te verbreken. In het tweede deel, Hof van mist en woede, trekt Feyre weer ten strijde, maar nu met een andere Edelheer aan haar zij.

Meer...

Leestip: Gefeliciteerd, Leonard Peacock

14 september 2016

Leonard Peacock is vastbesloten: op zijn 18e verjaardag gaat hij zelfmoord plegen. Lees zijn verhaal in Gefeliciteerd, Leonard Peacock van Matthew Quick.

Meer...

Leestip: De afstand tussen jou en mij

7 september 2016

Na haar eindexamen ging McKenna niet meteen studeren, maar een wandeltocht van 3500 kilometer maken. In haar eentje. Lees haar spannende avontuur in De afstand tussen jou en mij van Marina Gessner.

Meer...

Doorleestips: 4 net zo heftige boeken als Lieveling

31 augustus 2016

We besluiten onze zomerserie met Doorleestips bij het boek Lieveling van Kim van Kooten: heftige, op ware gebeurtenissen gebaseerde romans. 

Meer...