Leestips

Op zoek naar een leuk boek? Laat je inspireren door onze wekelijkse tips van nieuwe boeken. Met elke laatste woensdag van de maand een leeslijsttip.

Leestip: Het achterhuis in strip

18 oktober 2017

Het achterhuis is de titel van het beroemdste dagboek ter wereld, dat van Anne Frank. Om te zorgen dat ook jongeren dit lezen is er nu een stripbewerking.  

Meer...

Historische leestip: In de voorste linie

11 oktober 2017

Stel dat in de Tweede Wereldoorlog ook vrouwen hadden meegevochten? Vanuit die gedachte schreef Michael Grant zijn boek In de voorste linie

Meer...

Leestip: Livestream

4 oktober 2017

Tijdens zijn kerstvakantie in New York raakt Rick verwikkeld in een krankzinnig avontuur.  Lees Livestream van Buddy Tegenbosch.

Meer...

Leeslijsttip: De dochter van de zeemeermin

27 september 2017

Volgende maand is het de Maand van de Geschiedenis. Daarom tippen we een historische roman die je ook voor je leeslijst kunt lezen: De dochter van de zeemeermin van Lydia Rood. 

Meer...

Leestip: De nieuweling

20 september 2017

Smidsleerling Fletcher ontdekt bij toeval dat hij toverkracht bezit. Vanaf dan verandert zijn leven ingrijpend. Lees De nieuweling, boek 1 van de nieuwe fantasyserie Summoner, van Taran Matharu.

Meer...

Leestip: Brieven aan de duisternis

13 september 2017

Ze schrijven openhartige brieven aan elkaar, maar Juliet en Declan kennen elkaar niet. Dat denken ze tenminste. Lees het in Brieven aan de duisternis van Brigid Kemmerer. 

Meer...

Leestip: Muggenland

6 september 2017

Mim heeft al weken niets meer van haar moeder gehoord. Ze besluit de bus te pakken en haar op te zoeken, 1500 kilometer verder. Reis met haar mee in Muggenland van David Arnold.

Meer...

Leeslijsttip: Wij zeggen hier niet halfbroer

30 augustus 2017

In zijn jeugd pendelde Henk van Straaten met zijn moeder wekelijks heen en weer tussen zijn vader en stiefvader. Hij beschrijft het in zijn autobiografische boek Wij zeggen hier niet halfbroer.

Meer...