Leestips

Op zoek naar een leuk boek? Laat je inspireren door onze wekelijkse tips van nieuwe boeken. Met elke laatste woensdag van de maand een leeslijsttip.

Luisterlijsttip: De oesters van Nam Kee

24 mei 2017

In de Week van het Luisterboek tippen we natuurlijk een luisterboek, eentje die je ook voor je lijst kunt lezen: De oesters van Nam Kee van Kees van Beijnum.

Meer...

Leestip: De gevaarlijkste plek ter wereld

17 mei 2017

Weet jij wat de gevaarlijkse plek ter wereld is volgens schrijfster Lindsey Lee Johnson? Een middelbare school. Ze beschrijft deze plek meeslepend in De gevaarlijkste plek ter wereld.

Meer...

Leestip: De sprookjesverteller

10 mei 2017

Anna wordt verliefd op Abel. Maar zijn verhalen zijn niet alleen sprookjesachtig, maar verhullen ook een gruwelijke waarheid. Lees het meeslepende boek De sprookjesverteller van Antonia Michaelis.

Meer...

Leestip: Op mijn schouders

3 mei 2017

Libby is de dikste en Jack de grappigste. Zo zien anderen hen, maar wie zijn ze echt? Lees Op mijn schouders, de nieuwe YA-roman van Jennifer Niven.

Meer...

Leeslijsttip: Fuzzie

26 april 2017

Een pluizig bolletje dat tegen je praat. En waar je vervolgens niet meer zonder kunt. Daarover gaat Fuzzie, de nieuwe roman van Hanna Bervoets.

Meer...

Leestip: Auerhaus

19 april 2017

Zes bevriende middelbare scholieren wonen samen in een eigen huis. Een van hen vertelt over hun gouden tijd in Auerhaus, een prachtige roman van Bov Bjerg.

Meer...

Leestip: Ik haat het internet

12 april 2017

Zit je ook meer wel dan niet op internet? Lees dan vooral eens de roman Ik haat het internet van de Turks-Amerikaanse schrijver Jarett Kobek.

Meer...

Leestip: Carve the mark

5 april 2017

De nieuwste jongerenroman van Veronica Roth is weer adembenemend spannend: Carve the mark speelt zich af in een ver sterrenstelsel.

Meer...