Leestips

Op zoek naar een leuk boek? Laat je inspireren door onze wekelijkse tips van nieuwe boeken. Met elke laatste woensdag van de maand een leeslijsttip.

Leeslijsttip: Lieve Céline

22 februari 2017

Op zoek naar een leuk boek voor je leeslijst? We tippen nog een keer een boek van Hanna Bervoets: Lieve Céline.

Meer...

Leestip: 23 minuten om moord te voorkomen

15 februari 2017

Zoe kan de tijd 23 minuten terugdraaien. Een gave die ze inzet als ze getuige is van een bloederige bankoverval. Lees het in de spannende jongerenroman 23 minuten van Vivian Vande Velde.

Meer...

Leestip: Door het vuur

8 februari 2017

Na vele jaren ziet Iris haar vader terug. Ze heeft weinig tijd om hem beter te leren kennen, want hij ligt op sterven. Een nieuwe prachtige jongerenroman van Jenny Valentine: Door het vuur.

Meer...

Leestip: Gedichten van de broer van Roos

1 februari 2017

Tim Hofmans debuut als dichter gaat als een speer: binnen een week verschenen er vier drukken. Maak ook kennis met Gedichten van de broer van Roos.

Meer...

Leeslijsttip: Ivanov

25 januari 2017

Hanna Bervoets kreeg binnen een week twee prijzen, waarvan eentje voor haar roman Ivanov. Een verhaal dat prettig leest en tot nadenken stemt. Een perfecte tip voor je leeslijst dus.

Meer...

Leestip: Wie is nou normaal?

18 januari 2017

David is een jongen, maar voelt zich een meisje. En dan is er nog Leo. Wie is nou normaal? van Lisa Williamson is een van de weinige jongerenromans over transseksualiteit.

Meer...

Leestip: Alles wat je lief is

11 januari 2017

Al 17 jaar mag Madeline het huis niet uit, omdat ze voor alles en nog wat allergisch is. Dan komt Olly naast haar wonen. Alles wat je lief is van Nicola Yoon gaat over wat liefde kan betekenen. 

Meer...

Winterlezen: Een heel bijzonder meisje

6 januari 2017

Onze laatste winterleestip is het verhaal over Alicia. Ze krijgt een heel nieuw leven als haar ouders zich aanmelden bij Casa Nostra. Lees hoe het haar vergaat in Een heel bijzonder meisje van Anna van Praag.

Meer...