Leestips

Op zoek naar een leuk boek? Laat je inspireren door onze wekelijkse tips van nieuwe boeken. Met elke laatste woensdag van de maand een leeslijsttip.

Leestip: Nieuwe maan

27 juni 2018

Vandaag de aller-, allerlaatste leestip van Leesplein 15+: Nieuwe maan, een aangrijpend boek van Sarah Crossan over Ed die in een dodencel zit en zijn jongere broer Joe die hem elke dag bezoekt. 

Meer...

Spannende leestip: Elanus

20 juni 2018

Jona houdt ervan mensen te bespioneren met zijn zelf gemaakte drone. Dat blijkt gevaarlijker dan hij had kunnen vermoeden. Drone is de nieuwste thriller van Ursula Poznanski. 

Meer...

Spannende leestip: Dochter van het moeras

13 juni 2018

Haar vader hield haar moeder jarenlang gevangen in het moeras, maar als kind vond Helena hem geweldig. Totdat ze hem echt leerde kennen. Lees de superspannende thriller van Karen Dionne: Dochter van het moeras

Meer...

Spannende leestip: De krijtman

6 juni 2018

Vandaag beginnen de Spannende Boeken Weken. Tijd dus voor een thriller, bijvoorbeeld De krijtman van C.J. Tudor. 

Meer...

Leeslijsttip: Bestsellerboy

30 mei 2018

Mano Bouzamour schreef zijn tweede roman: Bestsellerboy. Dit gaat over wat er met hem allemaal gebeurde toen hij een Beroemd Schrijver werd. 

Meer...

Leestip: Bloed en beenderen

23 mei 2018

Tomi Adeyemi schreef een fantasyserie die ook een inkijkje biedt in onze eigen wereld van nu. Lees nu het eerste deel: Bloed en beenderen

Meer...

Leestip: Het dodenhuis

16 mei 2018

Toby zit met een groep kinderen en jongeren opgesloten in een groot huis. Ze zijn Defecten en niet langer welkom in de wereld. Het dodenhuis is een nieuwe spannende YA-roman van Sarah Pinborough. 

Meer...

Leestip: De onverklaarbare logica van mijn leven

9 mei 2018

Sal zit in zijn examenjaar en piekert over de toekomst en zijn afkomst. De onverklaarbare logica van mijn leven is weer een prachtige jongerenroman van Benjamin Alire Sáenz.

Meer...