Leestips

Doorleestips: 3 fantastische series die je kunt lezen na Twilight

24 augustus 2016

In 2005 veroverde Twilight de wereld en sindsdien zijn vampiers superaantrekkelijk. Heb je ook gesmuld van de avonturen van Bella en Edward? Dan zijn deze doorleestips aan jou beslist goed besteed. 

Het gegeven van de onmogelijke liefde is oeroud. Denk maar aan Romeo en Julia, hun liefde was verboden vanwege de ruzie tussen hun beide families. Of denk aan Tristan en Isolde, waarbij hij verliefd wordt op de toekomstige vrouw van zijn baas.
Met haar Twilight-serie heeft Stephenie Meyer in 2005 een geheel eigen draai aan de onmogelijke liefde gegeven, namelijk de liefde tussen een mens en een vampier. Bella wordt verliefd op vampier Edward. Wat nou onmogelijk? Liefde overwint toch alles?! 
Meyer kreeg vele navolgers. Vampiers werden hip als verhaalpersonage. En later volgden engelen en (weer)wolven. Met als voordeel dat je voorlopig niet uitgelezen hoeft te raken. Lees bijvoorbeeld eens deze series: 

Hush, hush-saga (The House of Books) - Becca Firzpatrick
Vier dikke delen over de onweerstaanbare liefde tussen Nora en Patch, een gevallen engel. Een liefde die ook gevaarlijk is, want voor Patch dreigt verbanning naar de hel. En dan zijn er nog de nodige vetes tussen de verschillende soorten engelen. 

Helse creaties (Moon) - Cassandra Clare
Londen eind negentiende eeuw. Tessa is vanuit New York haar broer achterna gereisd. Maar in plaats van hem vindt ze de Schaduwjagers. Ze helpt hen de wereld te zuiveren van helse wezens. Toegegeven, in deze serie zijn vampiers wel de slechterikken, maar een liefde en vriendschap tussen een heksenmeester en wezens uit de hemel mogen er ook wezen, toch? 

Hof van doorns en rozen (Van Goor) - Sarah J. Maas
Feyre haalt zich de woede van de magische elfiden op de hals. Een van hen, Tamlin, ontvoert haar en houdt haar gevangen op zijn landgoed. Tegen haar wil raakt ze verliefd op hem. Van deze trilogie zijn net de eerste twee delen verschenen, het derde en laatste deel verschijnt in 2017.

Meer fantastische avonturen kun je vinden in onze themalijst Fantasy en sciencefiction. En neem ook eens een kijkje bij de Series.   

Volgende week kun je hier onze laatste doorleestips vinden, voor liefhebbers van Lieveling van Kim van Kooten.