Leestips

Doorleestips: 3 romances om van te smullen na Selection

27 juli 2016

Een prins en een gewoon meisje. Hoe romantisch wil je het hebben? Als je hebt genoten van de serie Selection hebben we nog meer titels om heerlijk bij weg te dromen.

In Illea, het voormalige Amerika, hebben ze een bijzondere manier om een vrouw te kiezen voor de kroonprins: tijdens de Selectie proberen 35 meisjes prins Maxon voor zich te winnen. America Singer is een van hen, maar ze heeft al twee jaar een geheime relatie met een andere jongen. Desondanks begint ze Maxon steeds aardiger te vinden. 
In de Selection-serie (Van Goor) word je in drie delen naar een romantisch slot gevoerd (drie keer raden met wie America trouwt!) en in nog eens twee delen lees je over de liefdesperikelen van haar dochter. Het betere zwijmelwerk, maar wat als je deze boeken uit hebt? Geen nood, lees dan (een van) deze boeken:

Zussen van Versailles (The House of Books) - Sally Christie
Dit verhaal speelt zich ook af in een paleis, het beroemde paleis van Versailles bij Parijs. We zitten in de 18e eeuw, aan het hof van koning Lodewijk XV. Een hof vol roddels, intriges en geheime liefdes. Dit verhaal gaat over vijf zussen waarvan vier de maitresse van de koning zijn geworden.

Lola & de boy next door (Van Goor) - Stephanie Perkins
Net als America Singer wordt ook Lola heen en weer geslingerd tussen haar verliefdheid op twee jongens: de ruige rockster Max en de supervriendelijke nerd Cricket. De schrijfster schreef eerder Anna & de French kiss, waarin alles draait om de liefdesperikelen van Lola´s vriendin Anna.

Girl online en Girl online on tour (Van Goor) - Zoe Sugg
In het eerste deel wordt blogger Penny heftig verliefd op muzikant Noah. Hij valt ook voor haar, maar het duurt even voor alle misverstanden de wereld uit zijn. In het tweede deel mag Penny mee met Noah op tournee. Maar dat blijkt vies tegen te vallen.

Meer romantische doorleestips kun je vinden in onze themalijsten Chicklit en Liefde en seksualiteit.

Volgende week geven we doorleestips voor De Hongerspelen.