Leestips

Doorleestips: 3 series om te overleven na Harry Potter

13 juli 2016

Genoten van de zeven adembenemende delen over weesjongen en meestertovenaar Harry Potter? Dan ben je vast ook in voor een van deze drie series. 

Leren toveren is nog niet zo eenvoudig. Harry Potter weet dat als geen ander. Want wat doe je met je onvermoede krachten? Gebruik je je toverkracht voor goede of kwade dingen? Help je er anderen mee of help je hen ermee om zeep?
Kortom: toveren is meer dan een kunstje. Er staat veel op het spel. Juist daarom is de Harry Potterserie van J.K. Rowling zo meeslepend. Heb je alle zeven delen al gelezen en herlezen en ben je op zoek naar soortgelijke series? Probeer dan eens een van deze drie: 

Half zwart en Half wild (Full Moon) - Sally Green 
Nathans vader is een beruchte Zwarte Heks en zijn overleden moeder was een Witte Heks. Een onmogelijke combinatie, en het stelt Nathan voor de lastige keuze wie en wat hij wil zijn: wit of zwart? En hoe kan hij leren zijn wilde krachten te temmen en in te zetten zoals hij zelf wil? Ondertussen probeert hij samen met anderen ook nog de leiders van de Witte Heksen onderuit te halen.
Het derde deel, Half lost, is nog niet in het Nederlands vertaald. 

De verborgen universiteit (Uitgeverij Q) - Nathalie Koch
Een fantasytrilogie van eigen bodem, maar wel spelend in Engeland. Net als Harry Potter ontdekt de 19-jarige Alexa Westerhof dat haar overleden vader magiër was en dat ze zelf ook over magische krachten bezit. Ze is uitgenodigd om te komen studeren aan een kleine universiteit in Londen, die naast de gewone opleiding een verborgen afdeling kent voor magiërs. Hier raakt Alexa al snel betrokken bij een machtsstrijd om magische formules. Drie heerlijk dikke en betoverende delen.  

Engelsfors (A.W. Bruna) - Mats Strandberg & Sara Elfgren
Zes meisjes op een school die elkaar niet echt mogen. En toch moeten ze samenwerken en hun occulte krachten ontdekken en benutten. Want alleen zo kunnen ze een eeuwenoud Kwaad op hun school Engelsfors bestrijden. Lees de drie delen van deze spannende trilogie: De cirkel, Vuur en De sleutel

Volgende week geven we doorleestips voor spannende leeslijstboeken na Het gouden ei.