Leestips

Doorleestips: 3x spanning voor fans van Het meisje in de trein

10 augustus 2016

Heb je ook zo genoten van de spannende thriller Het meisje in de trein? We zochten nog 3 spannende boeken met eenzelfde niet helemaal te vertrouwen hoofdpersoon.

Het meisje in de trein (A.W. Bruna) was dé thrillerhit van 2015. En terecht, want het is een superspannend boek. Het begint allemaal heel gewoon, met Rachel die elke ochtend dezelfde trein neemt. Elke dag weer ziet ze vanuit de trein een stel op het terras ontbijten. Superromantisch vindt ze hen. Maar op een dag ziet ze iets vreemds in hun tuin. Rachel besluit naar de politie te stappen met haar verhaal en vanaf dat moment verandert alles.

Het boek is vooral zo spannend omdat Rachel zich ontpopt als een niet helemaal betrouwbare verteller. Als doorleestips voor thrillerfans zochten we 3 boeken voor je uit waarin hoofdpersonen je ook op het verkeerde been zetten:

Kleine meisjes (Anthos) - Helen Fitzgerald 
Krissie gaat samen met haar beste vriendin Sarah en Sarahs man op wandelvakantie in Schotland. Het wordt een minder gezellig tochtje dan gepland. Eerst versiert Krissie Sarahs man, daarna vermoordt ze Sarah. Tenminste, dat denkt Krissie.

De waarheid over de zaak Harry Quebert (Bezige Bij) - Joel Dicker
Na een megasuccesvol debuut lukt het de jonge schrijver Marcus Goldman opeens niet meer. De uitgever wil een tweede boek zien, maar hij heeft een writer´s block. Dan wordt bij het huis van zijn leermeester Harry Quebert het lijk gevonden van een 15-jarig meisje dat ruim dertig jaar eerder spoorloos verdween. Marcus is vastbesloten het ware verhaal op te delven.

Wij leugenaars (De Fontein) - Emily Lockhart
Elk jaar brengt Cadence de zomers door op het privé-eiland van haar familie. Ze ziet altijd uit naar deze zomers, want dan ziet ze Johnny, Mirren en vooral Gat weer. Maar in zomer 15 is er iets ergs gebeurd. Cadence krijgt een ongeluk en lijdt sindsdien aan gedeeltelijk geheugenverlies. Pas tijdens haar 17e zomer op het eiland komt langzaamaan de gruwelijke waarheid weer boven.

Meer spannende titels vind je in onze themalijsten Detectives en thrillers en Spanning en avontuur.

Volgende week geven we doorleestips voor Dit kan niet waar zijn (Joris Luyendijk).