Leestips

Doorleestips: 4 boeken voor fans van Een weeffout in onze sterren

6 juli 2016

Je hebt een spannend, grappig of indrukwekkend boek gelezen en je wilt meer van dat moois. We helpen je deze zomer op weg met onze doorleestips. Vandaag tippen we 4 boeken voor iedereen die zwaar onder de indruk is van Een weeffout in onze sterren.

Het lijkt niet meteen lekker leesvoer, verhalen over ziekte en dood. Toch hebben duizenden lezers uit de hele wereld genoten van Een weeffout in onze sterren (Lemniscaat) van John Green. Het verhaal over Hazel en Gus die allebei kanker hebben en smoorverliefd worden op elkaar is stoer, grappig en ontroerend tegelijk. De meeste lezers konden het boek niet uitlezen zonder tranen. 

Als je genoten hebt van dit boek, dan moet je zeker ook deze titels eens uitproberen: 

De laatste zomer van de krijgers des doods (Lemniscaat) - Francisco X. Stork
Na de dood van zijn vader en zus heeft de 17-jarige Pancho niks en niemand meer. In het weeshuis leert hij Daniel Quentin (D.Q.) kennen. D.Q. heeft kanker, maar zit vol levenslust. Samen worden ze de krijgers des doods. Zal D.Q. Pancho kunnen leren te kiezen voor het leven?

Als ik blijf  (Moon) - Gayle Forman
De 17 -jarige Mia overleeft als enige een auto-ongeluk, waarbij haar beide ouders en kleine broertje de dood vinden. Liggend op de intensive care overdenkt ze haar leven en stelt zichzelf voor de keuze: is het de moeite waard te vechten voor haar leven of zal ze zich overgeven aan de dood? Later verscheen het vervolg Wacht op mij

Zac & Mia (Blossom Books) - A.J. Betts
De 17-jarige Zac heeft leukemie. Na een beenmergtransplantatie mag hij wekenlang zijn kamer niet verlaten. Op een dag komt er een meisje in de kamer naast hem, Mia. Zij is vooral heel erg boos omdat ze ziek is. Zac weet Mia door de moeilijke fase heen te slepen. Maar is Mia er ook voor Zac?

Daan & Nadia (van Goor) - Esther Walraven
En nog een variatie op het thema: Daan belandt met vage klachten in het ziekenhuis en blijkt ee hersentumor te hebben. Nadia ligt daar na een overdosis pillen. De een wil leven, de ander wil dood, maar krijgen ze wat ze willen?

En natuurlijk kun je ook andere boeken van John Green gaan lezen. 

Volgende week tippen we 3 series om te overleven na Harry Potter.