Leestips

Leestip: Als het waar is

21 maart 2018

Stel dat jij bijzondere gaven hebt en met je gedachten alles kunt bewerkstelligen. Of stel dat het allemaal maar dom toeval is? De hoofdpersoon in Als het waar is van Tara Altebrando weet niet wat wel en niet waar is.   

Citaat
´Is het waar?´ riept hij.
Ik keek om me heen en besloot dat hij het echt tegen mij had. ´Wát is waar?´
Hij liep naar me toe. ´Dat je in een of andere podcast komt omdat je moeder TK heeft?´
´TK?´
´Telekinetische krachten?´
´O, juist. Nou, ik bedoel, ja...eh...´
´Dat is nou echt het coolste wat ik ooit heb gehoord´, zei hij, waarna hij door de gang weg slenterde. 


Het verhaal
Kaylee weet het zeker: Bennett en zij zijn voor elkaar gemaakt. Natuurlijk, hij heeft al een vriendin, maar dat regelt ze wel. Ze kan toch alles regelen wat ze wil? En nu is er dus die journaliste die haar vraagt mee te werken aan een podcast over haar biologische moeder. Deze zit in de gevangenis wegens moord op Kaylees broertje en was daarvoor al in het nieuws als de Telekinetische Tiener. Tegen de zin van haar adoptieouders werkt Kaylee mee met de journalist. Ze wil weten wat er vroeger is gebeurd en of ze dezelfde gave heeft als haar moeder. Maar ze ontdekt meer dan haar lief is. 

Vooral lezen, want
Als het waar is (Young & Awesome) is een spannend verhaal waarin je net als Kaylee voortdurend heen en weer geslingerd wordt tussen ´ja, dit is echt waar´ en ´nee, dit is onzin´. 

De schrijfster
De Amerikaanse Tara Altebrando werkte eerst als muziekjournalist en stand-upcomedian. Inmiddels is ze fulltime schrijfster. Ze schreef diverse YA-romans, waarvan er inmiddels twee zijn vertaald in het Nederlands: Verdwenen en Als het waar is