Leestips

Leestip: Brieven aan de duisternis

13 september 2017

Ze schrijven openhartige brieven aan elkaar, maar Juliet en Declan kennen elkaar niet. Dat denken ze tenminste. Lees het in Brieven aan de duisternis van Brigid Kemmerer. 

Citaat
Ik klink als een halvegare. Ik zou net zo goed brieven aan de duisternis kunnen schrijven en een antwoord verwachten.
Ik weet niet eens wie je bent, maar ik heb het gevoel dat ik je begrijp.
Ik heb het gevoel dat jij mij begrijpt.
En dat vind ik fijn. 

Het verhaal
Juliet rouwt om haar verongelukte moeder. Declans vader zit in de gevangenis en zelf zit hij een taakstraf uit, op het kerkhof. Zo vindt hij een van de brieven die Juliet heeft achtergelaten op het graf van haar moeder. Hij beantwoordt deze en al snel ontstaat een briefwisseling waarin ze elkaar schrijven wat ze niemand anders durven te vertellen. En dat terwijl ze elkaar in het echte leven nauwelijks zien staan. 

Vooral lezen want
Je kunt goed met beide hoofdpersonen meeleven. Je leert Juliet en Declan goed van binnenuit kennen en merkt hoe groot de verschillen zijn tussen hun binnenwereld en hun uiterlijke gedrag. Het verhaal is ook spannend: wanneer zullen ze ontdekken aan wie ze nou eigenlijk brieven schrijven? En hoe zit het nou precies met Juliets moeder en wat heeft Declans vader gedaan? 

De schrijfster
De Amerikaanse Brigid Kemmerer heeft al diverse jongerenboeken geschreven, zoals de Elemental Series. Liefde en suspense zijn belangrijke bestanddelen in haar werk. Tot nu toe is alleen Brieven aan de duisternis (Young & Awesome) in het Nederlands vertaald.