Leestips

Leestip: De afstand tussen jou en mij

7 september 2016

Na haar eindexamen ging McKenna niet meteen studeren, maar een wandeltocht van 3500 kilometer maken. In haar eentje. Lees haar spannende avontuur in De afstand tussen jou en mij van Marina Gessner.

Overmoed. Dat was het woord dat in McKenna opkwam, een paar uur nadat ze haar tocht was begonnen. Waarom had ze in hemelsnaam de allerzwaarste route naar de top van de Katahdin uitgekozen?

Na haar eindexamen zouden McKenna en haar vriendin samen de Appalachian Trail gaan lopen. Als Courtney op het laatste moment afhaakt, besluit McKenna de wandeltocht van 3500 kilometer alleen te maken. Ze laat haar ouders in de waan dat ze gewoon samen met Courtney wandelt.

Meteen de eerste dag valt al vies tegen. De route naar de bergtop is veel zwaarder dan ze dacht. McKenna keert terug, maar begint de volgende dag vol goede moed opnieuw, via een langere, maar gemakkelijkere route. De tocht is begonnen!

Zolang ze op de route blijft, gaat alles goed. McKenna geniet van het wandelen, de prachtige natuur en de rust. Onderweg komt McKenna veel andere wandelaars tegen, waaronder Sam. Ze raken bevriend en besluiten samen te wandelen.

Als lezer ontdek je al snel dat Sam de tocht niet voor de lol loopt, maar dat hij op de vlucht is. Voor zijn alcoholische vader en zijn uitzichtloze leven. Hij steekt de draak met MCkenna die haar zaakjes zo keurig op orde heeft, maar stiekem is ze jaloers op hem.

Dan haalt hij haar over het pad te verlaten en een eigen route door het bos te kiezen. Eerst vinden ze het fantastisch, maar al snel blijkt het een zeer gevaarlijke beslissing te zijn.

De afstand tussen jou en mij (Blossom Books) van de Amerikaanse schrijfster Marina Gessner geeft je een mooi beeld van hoe het is om zo´n lange wandeltocht te maken. Daarnaast is het een spannend coming-of-ageverhaal waarin je beide hoofdpersonen goed leert kennen.