Leestips

Leestip: De kids of Appetite

15 maart 2017

Zijn vader is twee jaar dood en nu wil Vics moeder zich alweer met een ander verloven! Vic loopt weg en sluit zich aan bij een groep straatkinderen: De kids of Appetite, van David Arnold. 

Citaat
´Hang me onder de Salon,´ zei ik hardop. Want dat voelde goed. En ik verfde de initialen met de as van de man die ze erin had gekerfd. De man die me had geleerd te denken en te glimlachen met mijn hart.
´Hang me onder de Salon,´ zei ik nog een keer.
En nog een keer.
En nog een keer.


Het verhaal
De broers Baz en Zuz, Mad en Coco. Allevier hebben ze al het nodige te verstouwen gekregen in hun leven. Ze wonen samen in een verlaten kas en noemen zich de Kids of Appetite omdat ze hongerig zijn naar een ander leven. Vic, van huis weggelopen omdat zijn moeder zich, twee jaar na de dood van zijn vader, opnieuw wil verloven, sluit zich bij hen aan. Samen gaan ze de as van zijn vader verstrooien op alle plekken die hij in zijn afscheidsbrief heeft genoemd. Het wordt een avontuurlijke onderneming.

Vooral lezen want
De kids of Appetite (Blossom Books) is een intrigerend boek. Elk hoofdstuk start met een verhoor van Vic of Mad op het politiebureau. Kennelijk is er iets ergs gebeurd, maar wat precies? En wie is de dader? En waar zijn de andere Kids? Daarna springt het verhaal terug in de tijd, te beginnen bij Vic die van huis wegloopt. Je moet er wel tegen kunnen dat er veel personages en subplots zijn - dat kan het verhaal soms wat lastig maken. Maar gelukkig wordt het verhaal ook steeds spannender. 

De schrijver
De Amerikaanse schrijver David Arnold debuteerde in 2015 met Mosquitoland en dat werd meteen een knaller. Lovende recensies en vertalingen in tien landen. De Nederlandse vertaling komt er ook aan, maar de uitgever besloot eerst zijn tweede boek te vertalen: De kids of Appetite dus.