Leestips

Spannende leestip: De krijtman

6 juni 2018

Vandaag beginnen de Spannende Boeken Weken. Tijd dus voor een thriller, bijvoorbeeld De krijtman van C.J. Tudor. 

Citaat
Het sprak voor zich dat een van de eerste dingen die we in de speeltuin tekenden een hele reeks mannetjes was met een enorme pik en dat we vaak ´lazer op´ schreven. Maar toen ik eenmaal het idee geopperd had om geheime boodschappen aan elkaar te schrijven, nou, volgens mij ging het krijtmannetje toen een eigen leven leiden. Ieder van ons had een eigen kleur krijt, zodat we wisten wie een bericht had achtergelaten. 

Het verhaal
Met krijttekens bij elkaars huis geven Eddie en zijn vrienden elkaar boodschappen door. Zo ook op de dag dat ze in het bos een in stukken gehakt meisje vinden. Wie heeft het eerste teken gezet? Dertig jaar later is de dader nog steeds onbekend. Dan meldt Mickey zich bij Eddie: hij wil een boek over de moordzaak schrijven en daarin de dader onthullen. Maar dan wordt hij zelf vermoord. Eddie kan er niet langer onderuit: hij moet weten wat er vroeger precies is gebeurd en de herinneringen aan die tijd weer oprakelen. 

Vooral lezen want
... De krijtman (A.W. Bruna) is lekker spannend, met veel suspense en veel mogelijke daders. Afwisselend kijk je door de ogen van de volwassen Eddie en de 12-jarige Eddie. Vraag is of hij wel alles vertelt wat hij weet. 

De schrijfster
De krijtman is het debuut van de Engelse C.J. Tudor. Zij stopte op haar zestiende met school en had daarna diverse baantjes, zoals winkelbediende, tv-presentator en eigenaar van een hondenuitlaatservice. 


Meer spannende boeken lezen? Kijk in onze themalijsten Detectives en thrillers en Spanning en avontuur.