Leestips

Luisterlijsttip: De oesters van Nam Kee

24 mei 2017

In de Week van het Luisterboek tippen we natuurlijk een luisterboek, eentje die je ook voor je lijst kunt lezen: De oesters van Nam Kee van Kees van Beijnum.

Citaat
Wat ik aan liegen haat, los van het feit dat je zo verdomd goed moet onthouden wat je verteld hebt, is dat de eerste leugen altijd een hele keten van nieuwe leugens oproept. Voor je er erg in hebt ben je zover dat je je kapotschrikt als je jezelf betrapt op het vertellen van de waarheid.

Het verhaal
De 18-jarige Berry Kooijman, alias Diablo, alias het monster van ´Schotelcity´, leidt een dubbelleven. Voor zijn criminele vrienden houdt hij verborgen dat zijn ouders rijk zijn en zijn ouders mogen vooral niet weten dat hij met jongens uit de ´huurkazerne´ om gaat. Of dat hij smoorverliefd is op nachtclubdanseres Thera. Eenmaal in de gevangenis blikt Berry terug op zijn leven tot nu toe, dat van leugens en bedrog aan elkaar hing.

Vooral luisteren want
De oesters van Nam Kee (Bezige Bij) is een humoristisch verhaal met lekker veel vaart. Het gaat tussen alle leugens, bedrog en grappen uiteindelijk om de vraag wanneer je nou echt jezelf bent.

De voorlezer
Acteur Daan Schuurmans leest dit boek van Kees van Beijnum voor en zijn stem past er helemaal bij. Hij speelde onder meer in de tv-series Bellicher, Bernard, schavuit van Oranje en Heer & meester en de films Mannenharten en Soof.

Luisteren voor je lijst
Je kunt dit boek luisteren voor je lijst, het is niveau 3. Met de LuisterBieb app kun je luisteren naar meer leeslijstboeken. Je kunt deze app gratis downloaden. Een deel van de boeken kun je ook gratis beluisteren, andere zijn alleen gratis zijn als je lid bent van de bibliotheek (´premium´).