Leestips

Leestip: De onverklaarbare logica van mijn leven

9 mei 2018

Sal zit in zijn examenjaar en piekert over de toekomst en zijn afkomst. De onverklaarbare logica van mijn leven is weer een prachtige jongerenroman van Benjamin Alire Sáenz.

Citaat
Ik staarde naar mijn vuist, alsof die van iemand anders was. ´Sal, wat is er met je aan de hand? Sinds wanneer sla jij mensen? De ene dag ben je een superaardige gast, en... nou ja, ik heb je nooit beschouwd als zo´n soort jongen.´
´Wat voor soort jongen?´
´Sal, relax.´
Ik zweeg. Ik voelde niets. 
En ik trilde.
Toen bedacht ik me opeens iets. Misschien was ik het soort jongen, nou ja, misschien leek ik op iemand die ik niet kende. Je weet wel, de man die ik nooit had ontmoet, de man wiens genen ik had.


Het verhaal
Na het eindexamen begint het echte leven. Dat zeggen Sal en zijn beste vriendin Sam steeds. Maar nu hij in de eindexamenklas zit, begint Sal opeens te twijfelen. Wat wil hij eigenlijk in het leven? En waarom wordt hij soms zo onverklaarbaar boos? Hij is altijd gelukkig geweest met zijn adoptievader. Waarom denkt hij dan nu opeens na over zijn biologische vader? Sal gaat op ontdekkingstocht naar zichzelf. 

Vooral lezen want

Sals zorgen en gedachten zijn heel herkenbaar, evenals zijn zoektocht naar wie hij nou precies is en wil zijn. Sal is een hoofdpersoon van wie je gaat houden. 

De schrijver
Benjamin Alire Sáenz heeft tot zijn pensioen in 2016 lesgegeven aan de University of Texas. Daarnaast is hij dichter en romanschrijver. Hij werd in ons land bekend met de YA-roman Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum. Voor dit boek ontving hij diverse bekroningen. De onverklaarbare logica van mijn leven is zijn tweede YA-roman. In beide boeken hebben de hoofdrolspelers een Mexicaanse achtergrond, net als de schrijver zelf.