Leestips

Spannende leestip: Dochter van het moeras

13 juni 2018

Haar vader hield haar moeder jarenlang gevangen in het moeras, maar als kind vond Helena hem geweldig. Totdat ze hem echt leerde kennen. Lees de superspannende thriller van Karen Dionne: Dochter van het moeras

Citaat
Toen ik klein was had ik geen idee dat er iets mis was met mijn familie. (...) Ik vond mijn leven in het moeras heerlijk, en ik was er kapot van toen het allemaal uit elkaar viel. Ik was natuurlijk de reden dat het allemaal uit elkaar viel, maar ik begreep de rol die daarin had gespeeld pas veel later. En als ik toen had geweten wat ik nu weet, zou het heel anders zijn gelopen. Ik zou mijn vader niet hebben aanbeden.

Het verhaal

Helena groeit op in een hut in een afgelegen moeras. Haar vader leert haar hoe ze moet jagen, vissen en overleven in de natuur. Ze vindt haar vader fantastisch en haar moeder maar saai en suf. Wat Helena niet weet is dat haar moeder als jong meisje is ontvoerd door haar vader en al jarenlang zijn gevangene is. Als Helena 12 jaar is, weten moeder en dochter te ontsnappen. Nu is Helena zelf moeder. Maar dan ontsnapt haar vader uit de gevangenis en lokt hij zijn dochter weer het moeras in. 

Vooral lezen want
Dochter van het moeras (De Fontein) is een superspannend boek. Je leest afwisselend over Helena´s jeugd in het moeras en het heden waarin vader en dochter op elkaar jagen. Eerst ben je net als Helena dol op die vader die zijn dochter zoveel mooie dingen leert, later begin je van hem te walgen. 

De schrijfster  
De Amerikaanse Karen Dionne schreef al meer thrillers, maar met Dochter van het moeras brak ze internationaal door. Het boek is in de VS meermalen uitgeroepen tot beste thriller van 2017 en genomineerd voor diverse (internationale) prijzen. Zelf woonde ze met haar man jaren in een moerasgebied in Upper Peninsula (Michigan) dat ze in dit boek zo beeldend beschrijft.  

Meer spannende boeken lezen? Kijk in onze themalijsten Detectives en thrillers en Spanning en avontuur.