Leestips

Leestip: Een schitterende chaos

2 mei 2018

Ava en Gideon lijken in niets op elkaar en toch raken ze bevriend. Ze helpen elkaar met hun problemen omgaan. Lees Een schitterende chaos van Claire Christian.

Citaat
´Jij bent nieuw hier.´ Een meisje kwakt een felpaarse schort tegen mijn bovenlijf. Nu ze dichterbij staat, dringt tot me door wie ze is.
Ik slik. ´Ja.´ De combinatie vreemde omgeving en knap meisje is zenuwslopend. Het zweet breekt me uit. 
´Welkom bij Magic Kebab.´ Ze kijkt naar me en ik staar haar aan en in mijn hoofd schreeuw ik tegen mezelf dat ik normaal moet doen en niet raar en dat ik iets grappigs moet zeggen, maar het enige wat eruit komt is: ´Dank je.´ 


Het verhaal
Gideon is extreem verlegen. Ava is extreem boos en opstandig sinds haar hartsvriendin zelfmoord pleegde. Ze ontmoeten elkaar in het restaurant waar ze allebei een bijbaantje hebben. En ze raken zowaar bevriend. Door Ava kruipt Gideon wat meer uit zijn schulp en door Gideon durft Ava te rouwen om de dood van haar vriendin. Dankzij elkaar kunnen ze die schitterende chaos die leven heet een beetje beter aan. 

Vooral lezen want
je kunt je goed inleven in beide hoofdpersonen. Goed, ze zijn vast extremer dan jij, maar hun problemen zijn herkenbaar. En bij iedereen zit het leven wel eens tegen en dan zijn goede vrienden goud waard. 

De schrijfster
De Australische Claire Christian schreef tot nu toe vooral blogs en toneelstukken. Een schitterende chaos is haar debuut als YA-schrijver.