Leestips

Leestip: Everless

4 april 2018

Om geld te verdienen keert Jules terug naar landgoed Everless, al heeft haar vader haar nog zo gewaarschuwd nooit naar deze plek terug te keren. Everless is een bloedstollend avontuur van Sara Holland. 

Citaat
Hij trekt een rechte lijn over zijn handplam, heel rustig, alsof hij met houtskool op papier tekent in plaats van met een mes in zijn hand snijdt. Bloed welt op. ´Vier maanden,´ herhaalt hij, en pakt een glazen flesje, drukt het tegen zijn hand en vangt het stroompje bloed op. ´Ik heb genoeg tijd.´
Maar ik geloof nietv dat ik het me inbeeld: ik zie zijn gezicht elke seconde bleker worden, de lijnen rond zijn mond worden dieper en al het eerste flesje vol is en met een kurk erop in de tas van de pachtinner verdwijnt, zie ik hem een beetje in elkaar zakken. 

Het verhaal
In het land Sempera betalen arme mensen zoals Jules´ vader hun schulden letterlijk met bloedgeld. De rijken gebruiken dit bloed om hun leven te verlengen. Als haar vader steeds zwakker wordt, besluit Jules te gaan werken op het landgoed Everless. Heel vroeger woonde ze daar ook met hem. Maar door een duister geheim moesten ze vluchten. Dat verleden dreigt haar nu in te halen. 

Vooral lezen want
Everless (Blossom Books) is een bloedstollend verhaal over een wrede, rijke familie met duistere geheimen. Jules ontdekt dat niet alles is wat het lijkt. 

De schrijfster
De Amerikaanse Sara Holland werkte onder meer in een theewinkel, als tandartsassistente en bij een uitgeverij. Everless is haar debuut als schrijfster. Het einde maakt duidelijk dat er nog een tweede en wie weet wel derde deel over Everless gaat verschijnen.