Leestips

Leestip: Hazelwoud

7 maart 2018

´Blijf weg uit het Hazelwoud´, zegt haar moeder vlak voor haar ontvoering. Maar Alice slaat haar raad in de wind. Hazelwoud is een spannend fantasyboek van Melissa Albert.

Citaat
´Goed, er bestaat dus een theorie...´ - hij legde veel nadruk op het laatste woord - ´over Althea´s verdwijning in de jaren zestig. Dat ze ergens op een plek was waar ze al die verhalen verzameld heeft (...) Dat het Achterland een codenaam is voor een achtergebleven streek in een of ander noordelijk land.´

Het verhaal
De oma van Alice werd rijk en beroemd door haar boek Sprookjes uit het Achterland. Maar volgens Alices moeder was dat het begin van al het ongeluk in haar leven. Het is de reden waarom zij en Alice voortdurend vluchten en verhuizen naar een nieuwe woonplaats. Nu is Alices moeder ontvoerd door mensen uit het Achterland. Er zit voor Alice niets anders op: ze moet naar het Hazelwoud waar haar oma woonde en vandaar de toegang tot het Achterland zien te vinden. 

Vooral lezen als
je van magische verhalen houdt. Het verhaal begint in het hier en nu, maar wordt steeds fantastischer, mysterieuzer én spannender. 

De schrijfster
Melissa Albert woont in New York en werkt als webredacteur bij de grote boekhandelsketen Barns & Nobles. Hazelwoud (Moon) is haar debuut als schrijfster.