Leestips

Winterlezen: Het fijnste fantasyboek van 2017

29 december 2017

De eerste twee delen verschenen al eerder, maar de bekroning kwam in 2017: met Hof van vleugels en verwoesting sloot Sarah J. Maas een meeslepende fantasyserie af. 

Citaat
Ik keek naar Ianthe. Mijn kracht begon uit te doven en er kwam een afschuwelijke pijn in mijn buiik opzetten. Ik gaf haar mijn laatste bevel (...). ´Jij vertelt hun dat ik ze gedood heb. Uit noodweer. Nadat ze mij zwaar verwond hadden, terwijl jij en Tamlin helemaal niets deden. Ook als ze je martelen om de waarheid eruit te krijgen zeg je dat ik ben gevlucht nadat ik ze heb gedood - om dit hof hun verschrikkingen te besparen.´

Het verhaal
Feyre belandt als mens in het Elfidenrijk. In deel 1, Hof van doorns en rozen, was ze in de ban van Tamlin, Edelheer van het Lentehof. Maar vanaf deel 2, Hof van mist en woede, ontdekt ze dat ze aan het Winterhof van Rhys en zijn vrienden pas echt zichzelf kan zijn. In het zinderende laatste deel, Hof van vleugels en verwoesting, gaat het hard tegen hard. Feyre en haar vrienden binden de strijd aan tegen de koning van Hybern die het Elfidenrijk bedreigt. Ze moeten alle krachten en machten aan hun kant zien te verzamelen, zelfs als die uit duistere, oeroude bronnen komen. De band tussen Feyre en haar metgezel Rhysand is sterker dan ooit, maar zullen ze de oorlog overleven?

Vooral lezen want
Deze serie heeft alles wat een fijn fantasyboek moet hebben: magie, psychologie, romantiek en natuurlijk de strijd tussen goed en kwaad. En lekker dik is de serie ook!

De schrijfster
Sarah Janet Maas debuteerde in 2012 met De glazen troon, het eerste deel van de gelijknamige fantasyserie. Net als in de Hof-trilogie is hier ook een krachtige heldin: sluipmoordenares Caelaena.