Leestips

Leestip: Hof van mist en woede

21 september 2016

In deel 1 wist ze de vloek te verbreken. In het tweede deel, Hof van mist en woede, trekt Feyre weer ten strijde, maar nu met een andere Edelheer aan haar zij.

Nu keken ze allemaal naar mij. Ik kromp in elkaar. ´De Bothouwer gebruikte het woord "misschien" toen hij opmerkte dat ik bepaalde dingen kon opsporen. Je weet helemaal niet...´ Rhys grijnsde spottend en ik maakte mijn zin niet af.
´Je bezit een deel van onze krachten, alsof je over zeven duimafdrukken beschikt. Als wij iets hebben verborgen, als we het hebben gemaakt of beschermd met onze kracht, zul jij het door diezelfde magie kunnen opsporen.´


Toen Feyre het volk van Prythian heeft bevrijd van een vloek, liet ze bijna zelf het leven. Maar de zeven Edelheren hebben haar gered door haar elk een deel van hun magische krachten te schenken. Feyre is niet langer mens, maar een hoge Fae.

Maar haar lief Tamlin heeft daar geen oog voor. Hij sluit haar het liefst in huis op, bang om haar weer te verliezen. Feyre voelt zich steeds meer bekneld. Daarom is ze stiekem blij als Rhysand, Edelheer van het Nachthof, haar komt opeisen. Want dat was de afspraak: een week per maand zou ze aan zijn hof doorbrengen. 

Aan het Nachthof voelt Feyre zich vrij en ze besluit daar te blijven. Rhys en zijn vrienden helpen haar om haar magische krachten te ontdekken. Krachten die ze hard nodig heeft, want er dreigt wederom gevaar. 

Waar Feyre in deel 1, Hof van doorns en rozen, alles op alles zette om Tamlin te helpen, strijdt ze nu aan de zij van Rhys en zijn vrienden. In het heerlijk dikke tweede deel Hof van mist en woede (Unieboek) kom je meer te weten over de geschiedenis van het elfidenrijk en de vele magische wezens en eeuwenoude krachten. Nog avontuurlijker en romantischer dan het eerste deel! En nu maar hopen dat auteur Sarah J. Maas snel doorschrijft aan het derde deel, zodat we niet te lang op de ontknoping hoeven te wachten.