Leestips

Spannende leestip: In het water

21 juni 2017

Haar debuut Het meisje in de trein sloeg in als een bom. Nu komt Paula Hawkins weer met een spannend boek, over vrouwen die verdrinken: In het water.

Citaat
´Er zijn dit jaar dus twee vrouwen in de rivier gestorven?´ merkte ik op. ´Twee vrouwen die elkaar kenden, die een band hadden...´ De inspecteur zei niets, keek me niet aan. Ik wist zelfs niet of hij wel luisterde. ´Hoeveel zijn er daar gestorven? In totaal dus?´
´Vanaf welke datum?´ vroeg hij. ´Hoever terug in de tijd wil je gaan?´
Zoals ik al zei, echt heel raar.

Het verhaal
De Verdrinkingspoel noemen de inwoners van Beckford het. Dat deel van de rivier waar vroeger heksen werden verdronken en tegenwoordig vrouwen voor zelfmoord heen gaan. Nu zijn kort na elkaar de 15-jarige Katie verdronken en Nel, die onderzoek deed naar de geschiedenis van de Verdrinkingspoel. Maar zijn het wel zelfmoorden of is er iets anders aan de hand?

Vooral lezen want 
In het water (A.W. Bruna) is spannend en intrigerend. De korte hoofdstukken worden telkens vanuit andere inwoners van Beckford verteld en iedereen blijkt geheimen te hebben. Telkens als je denkt te begrijpen hoe het zit, komt er weer nieuwe informatie.

De schrijfster
Paula Hawkins werkte vijftien jaar als journalist. In 2015 verscheen haar thrillerdebuut Het meisje in de trein, een megaspannend verhaal dat meteen een internationaal succes werd. In het water is haar tweede boek en eerlijk is eerlijk, minder sensationeel als haar debuut, maar zonder meer lekkere (ont)spanningslectuur. 

Kijk voor meer spannende leestips in onze themalijsten Detectives en thrillers en Spanning en avontuur.