Leestips

Leestip: Lichaam van licht

2 augustus 2017

Jonas raakt zo in de ban van een computergame dat hij alles om zich heen vergeet. Ook zichzelf. Lees Lichaam van licht van Jelmer Soes.

Citaat
En telkens op die momenten was het alsof er een knop om ging in mijn hoofd. Een knop die al het grijs van de werkelijklheid omzette in mooiere kleuren, sterkere contrasten. Net zo realistisch aks de echte wereld, maar sprekender, krachtiger. De muren van mijn kamer schoten naar buiten, werden tien keer zo groot, het plafond steeg de hemel in. Het huis werd de poort naar The Rift, mijn thuisbasis die grot, gehuld in fakkelllicht, waarin de volledige controle had over alles wat ik deed.
En ik was Jonas niet meer, ik werd Sanoj.


Het verhaal
Jonas is net begonnen aan een studie in Utrecht. Hij moet nog wennen aan zijn nieuwe leven en de nieuwe stad en soms voelt hij zich eenzaam. Gelukkig ontdekt hij via zijn middelbareschoolvriend Björn de computergame The Rift. Steeds vaker is hij te vinden in  zijn nieuwe virtuele wereld totdat hij nauwelijks meer weet welke wereld nou de echte is.

Vooral lezen want
Lichaam van licht (Querido) beschrijft heel herkenbaar hoe leuk computergames zijn - en hoe verleidelijk ze kunnen zijn.   

De schrijver

Net als zijn hoofdpersoon Jonas volgt Jelmer Soes een opleiding tot leraar Nederlands. Daarvoor volgde hij een schrijfopleiding en schreef en corrigeerde hij teksten. Hij debuteerde in 2012 met het jeugdboek Risk en schrijft ook poëzie. Lichaam van licht is zijn tweede boek.