Leestips

Leeslijsttip: Lieve Céline

22 februari 2017

Op zoek naar een leuk boek voor je leeslijst? We tippen nog een keer een boek van Hanna Bervoets: Lieve Céline.

Citaat
KateGirl zei dat jouw agent haar post aan jou had gegeven. En dat jij haar toen een foto had gestuurd met handtekening. Kan zijn dat ze liegt. Ja echt wel dat ze liegt. Anders had ik toch ook allang iets van je gekregen?
Dus ga ik je deze brief zelf geven. Want ik kom naar je toe Céline! Eindelijk.


Het verhaal

De zwakbegaafde Brooke is helemaal in de ban van Céline Dion. Sinds ze op de bgrafenis van haar moeder deze muziek hoorde, heeft ze het gevoel dat Céline haar helemaal begrijpt. Daarom begint Brooke haar brieven te sturen. En ze besluit bij de zangeres op bezoek te gaan in Las Vegas. 

Vooral lezen want
Het thema mag treurig zijn, het is zeer grappig opgeschreven. Het verhaal heeft vaart en leest makkelijk. En natuurlijk wil je ook doorlezen om te ontdekken of Brooke echt zo dom is als ze lijkt. 

De schrijfster
Lieve Céline (Veen) is de tweede roman van Hanna Bervoets. Ze won er de Opzij Literatuurprijs mee. Op dit moment regent het weer prijzen voor de schrijfster. Begin januari kreeg ze de Frans Kellendonkprijs, een driejaarlijkse prijs voor schrijvers met een originele kijk op maatschappelijke of existentiële vraagstukken. Bovendien won ze twee weken later de BNG Literatuurprijs voor haar roman Ivanov; dit boek maakt ook nog kans op de Libris Literatuurprijs en de shortlist van de Boekhandelsprijs. Alle boeken van Bervoets cirkelen om de vraag: in welke wereld wil je leven? 

Dit boek is geschikt om te lezen voor je leeslijst Nederlands. Het is niveau 1. Overleg wel eerst even met je leraar of je het mag lezen voor jouw leeslijst.