Leestips

Leestip: Livestream

4 oktober 2017

Tijdens zijn kerstvakantie in New York raakt Rick verwikkeld in een krankzinnig avontuur.  Lees Livestream van Buddy Tegenbosch.

Citaat
Pas als ze vlakbij is hoor ik het klapperen van stof in de wind. Hoe lager Kris komt, hoe sneller ze lijkt te gaan. Ze zweeft me voorbij, midden over het wegdek. Ze heeft een geconcentreerde en tegelijkertijd euforische blik in haar ogen, maar het kan zijn dat ik me dat inbeeld, het gebeurt allemaal in een fractie van een seconde.

Het verhaal
De 17-jarige Rick, die nauwelijks ooit buiten zijn dorp komt, besluit in een opwelling om zijn kerstvakantie bij een achterneef in New York door te brengen. In de metro ontmoet hij het Nederlandse meisje Kris. Rick vindt haar leuk en ´s avonds zoekt hij haar op. Zij neemt hem mee om getuige te zijn van een stunt. Met een parachute springt ze van een hotel. Maar direct na de landing sleuren onbekenden haar in een busje. Rick besluit haar te gaan zoeken en raakt daarbij steeds verder verstrikt in de wereld van illegaal en online gokken. Daarbij ontmoet hij allerlei kleurrijke figuren, zoals een Jamaicaanse dragqueen, een Chinese gokbaas en een excentriek talenwonder dat luistert naar de naam Scrabble. Maar wie kan Rick eigenlijk nog vertrouwen?

Vooral lezen als
Je houdt van computers, games, virtuele werelden en spanning en avontuur. Livestream neemt je als lezer mee in een krankzinnig avontuur dat met bizarre wendingen en ziedende vaart verteld wordt. Het leest als een videoclip waarin je jezelf haast de hoofdpersoon waant.

De schrijver
Buddy Tegenbosch (1975) gaat na zijn eindexamen naar de sportacademie. Maar in plaats van gymleraar te worden, meldt hij zich aan voor een opleiding aan de Nationale Luchtvaartschool. Sinds 2000 is hij piloot. Het lijkt een plotwending die hij ook in zijn boeken gebruikt. Als piloot reist hij veel en die kennis komt hem in zijn boeken van pas. In dit boek loodst hij de lezer moeiteloos door het doolhof dat Manhattan kan zijn. Livestream is Tegenbosch´ derde YA-thriller.