Leestips

Leestip: Meedogenloos

23 augustus 2017

Eerst is Gwen gewoon een slimme scholier, een paar weken later een vrouwelijke James Bond met als missie de bevrijding van haar vader. Dat is Meedogenloos van Scott Bergstrom.  

Citaat
Maar mijn lichaam weet wat het moet doen... en doet het ook, zonder het te vragen. Mijn benen haken zich om de zijne, mijn hand beukt het mes weg en op hetzelfde moment bokken mijn heupen naar boven en opzij, zodat hij van me af valt. Ik hoor het mes kletterend over de grond schuiven. 
Juist op het moment dat hij wil opkrabbelen, spring ik overeind. Mijn hand scheert door de lucht en vormt een botte bijl die hard tegen zijn keel slaat. 

Het verhaal
Nadat haar vader spoorloos verdwijnt, hoort de 17-jarige Gwen Bloom dat hij een CIA-spion is. Zijn bazen denken dat hij is overgelopen, maar daar gelooft Gwen niets van. Ze gaat zelf op onderzoek uit. Het spoor voert via Parijs en Berlijn naar Praag. Als Gwen haar vader wil redden, moet ze net zo hard en meedogenloos worden als de criminelen die haar vader gevangen houden. 

Vooral lezen als
Meedogenloos (De Fontein) is een boek voor iedereen die van harde actie en avontuur houdt. Gwen ontpopt zich al snel als een keiharde dame die zich prima weet te redden in het criminele circuit. 

De schrijver
Eerst verdiende de Amerikaanse Scott Bergstrom zijn geld met het schrijven van reclameteksten. Hij wilde ook eens iets anders schrijven en begon aan een avonturenserie voor jongeren: The Cruelty. Meedogenloos is het eerste deel in deze serie. Het boek is al vertaald in twintig landen en ook de filmrechten zijn verkocht. Meer informatie vind je op de website over deze serie.