Leestips

Leestip: Muggenland

6 september 2017

Mim heeft al weken niets meer van haar moeder gehoord. Ze besluit de bus te pakken en haar op te zoeken, 1500 kilometer verder. Reis met haar mee in Muggenland van David Arnold.

Citaat
Ik voel dat mijn moeder me vijftienhonderd kilometer verderop nodig heeft. Dat weet ik gewoon, en dat weet ik beter, stelliger, zekerder dan al het andere dat ik weet.
Nog vier dagen tot Labor Day.
Zesennegentig uur. 
Ik móet op tijd zijn.


Het verhaal
Mims ouders zijn een paar maanden geleden gescheiden en nu woont ze bij haar vader en zijn nieuwe vrouw. Eerst belde en schreef ze geregeld met haar moeder, maar de laatste tijd hoort ze niets meer. Als ze bij toeval hoort dat haar moeder ziek is, besluit Mim weg te lopen en met de Greyhound-bus haar moeder op te zoeken. Onderweg heeft ze de nodige tegenslag, waarvan een ongeluk met de bus nog het minste is. Maar ze ontmoet ook enkele bijzondere mensen die haar kijk op het leven voorgoed verandert. 

Vooral lezen want
Je gaat vast van Mim houden. Ze is grappig, stoer en eigenwijs. ´Ik ben Mary Iris Malone, en ik ben niet in orde´, zegt ze. Type grote bek, klein hartje. Soms zijn de gebeurtenissen te gek om waar te zijn, maar spannend is Muggenland (Blossom Books) daardoor wel!

De schrijver
David Arnold werd beroemd met zijn jongerenroman De Kids of Appetite. Daarom besloot de Nederlandse uitgever om ook zijn debuut uit te geven, Muggenland dus. Beide boeken lijken wel wat op elkaar: beide hoofdpersonen hebben te maken met een stiefouder, lopen weg van huis en vinden vrienden op onverwachte plaatsen. En afgaand op beide boeken houdt Arnold ook wel van buitenbeentjes.