Leestips

Kunstleestip: Oorsprong

22 november 2017

Wil je op een adembenemende manier iets over kunst te weten komen? Lees dan de nieuwe Dan Brown: Oorsprong

Citaat
´Ik ben meer klassiek ingesteld,´ antwoordde Langdon. ´Ik heb meer met Da Vinci dan met De Kooning.´
´Maar Da Vinci en De Kooning lijken zoveel op elkaar!´
Langdon glimlachte geduldig. ´Kennelijk moet ik nog veel leren over De Kooning.´
´Dan bent u hier aan het juiste adres!´ De man maakte een weids armgebaar naar het enorme gebouw. ´In dit museum vindt u een van de mooiste collecties moderne kunst op de wereld! Ik hoop dat u ervan geniet.´
´Dat ben ik wel van plan,´ antwoordde Langdon. ´Ik wou alleen dat ik wist wat ik hier kom doen.´


Het verhaal
Robert Langdon, de beroemde hoogleraar Kunstgeschiedenis en symboliek die we uit eerdere boeken van Dan Brown kennen, heeft een uitnodiging van zijn oud-student en vriend Edmond Kirsch gekregen om naar het Guggenheim Museum in Bilbao te komen. Daar zal Kirsch een onthulling doen over verleden en toekomst van de wereld. Maar Kirsch overlijdt voordat hij zijn geheim heeft kunnen vertellen. Robert gaat met museumdirecteur Ambra Vidal op onderzoek uit. 

Vooral lezen als
je houdt van spannende verhalen. Verwacht bij Dan Brown geen mooie zinnen, wel veel cliffhangers en een plot die je meezuigt. En dan gaat het in zijn nieuwe roman Oorsprong (Luitingh-Sijthoff) ook nog over grote vragen als: wie zijn wij en waar komen we vandaan? 

De schrijver
Dan Brown brak wereldwijd door met zijn thriller De Da Vinci Code. Een spannend verhaal waarin de kunstwerken van Leonardo da Vinci centraal stonden en opeens een heel andere betekenis kregen. Ze zouden ons geheimen vertellen over wat er nou werkelijk met Jezus was gebeurd. Ook in volgende boeken koppelt Brown kunst aan grote levensvragen. In Oorsprong staan twee schilders centraal: William Blake en Antoni Gaudi. Lees Brown en je gaat opeens anders naar kunst kijken. 

Meer kunstleestips vind je in onze themalijst Kunst.

Selfiewedstrijd
Doe jij ook mee met onze selfiewedstrijd? je kunt toffe prijzen winnen! Lees meer: Selfiewedstrijd.