Leestips

Spannende leestip: Pas op: breekbaar

7 juni 2017

Wat heb jij ervoor over om je doel te bereiken? Kate O´Brian erg veel. Pas op: breekbaar van Teresa Toten gaat over een gevaarlijke vriendschap.

Citaat
Ik moest hier om 6.30 uur zijn. Alles wat ik wilde weten stond op die computer. Iemand op Waverley kon wel een vriendin gebruiken om haar existentiële leegte mee op te vullen. Hopelijk was Olivia Sumner die iemand. Ik zag het al voor me. Het goede leven. Eén rechte weg naar de hoofdprijs.
Niets houdt me tegen
.

Het verhaal
Kate O´Brian weet precies wat ze wil: studeren aan Yale Universiteit. Ze is er slim genoeg voor. Probleem is alleen dat ze uit een asociaal gezin komt en straatarm is. Gelukkig is Kate een rasleugenaar. Sinds kort zit ze met een beurs op de eliteschool Waverley. En daar zorgt ze dat de beste maatjes wordt met het rijkste meisje van de school, Olivia. Al haar plannen lijken te lukken, totdat Marcus Redkin, de nieuwe medewerker op school, dreigt Kates geheim te verraden. 

Vooral lezen want
Pas op: breekbaar (Gottmer) is een superspannend verhaal. Vanaf de eerste bladzijde weet je dat er iets goed mis is gegaan. Alleen weet je nog niet of Olivia of Kate het slachtoffer is. Het verhaal wordt afwisselend vanuit beide meisjes verteld en je ontdekt dat ze allebei geheimen hebben en dat ze elkaar gebruiken. En dan loopt ook die enge Marcus nog rond. Het einde is bepaald een verrassing. 

De schrijfster
Na De onverwachte held van kamer 13B is dit het tweede boek in Nederlandse vertaling van Teresa Toten. Maar deze Canadese schrijfster heeft al de nodige jongerenromans op naam staan, zoals The Game en de Blonde-serie. 

Kijk voor meer spannende leestips in onze themalijsten Detectives en thrillers en Spanning en avontuur