Leestips

Leestip: The Glittering Court

10 januari 2018

Begin het nieuwe jaar goed met de avontuurlijke schelmenroman van Richelle Mead: The Glittering Court

Citaat
´Niet zomaar een meisje,´ corrigeerde een van de wachters hem ruw. ´Een jonge edelvrouwe. Zeventien jaar oud. Een gravin.´
Ik hield mijn adem in. 
´Wie zijn deze meisjes?´ wilde een andere wachter weten terwijl hij naar binnen gluurde. 
Jasper ontspande zich. ´Zeker geen gravinnen. We zijn van het Glittering Court. Dit zijn gewone meisjes, op weg naar Adoria.´
 

Het verhaal
Om te ontsnappen aan een huwelijk met een oersaaie man neemt gravin Adelaide de plaats in van haar dienstmeid. Ze gaat naar het Glittering Court, een bedrijf dat arme meisjes klaarstoomt tot nette dames om hen in de verre kolonie Adoria te koppelen aan rijke mannen. Het is de start van een nieuw en avontuurlijk leven met vriendinnen, boeven en een verboden liefde. 

Vooral lezen want
The Glittering Court (Young & Awesome) leest als een ouderwetse schelmenroman: grappig, avontuurlijk en romantisch. Heldin Adelaide is voor niets en niemand bang, stort zich in elk avontuur en is allesbehalve ladylike.  

De schrijfster
Richelle Mead begon haar carrière als schrijfster van griezelverhalen. Ze schreefde series Academicus Vampyrus en De alchemisten. Met The Glittering Court slaat ze een andere weg in: een avonturenverhaal in een fictief verleden, met veel humor en romantiek. Zomer 2018 verschijnt het vervolg, Midnight Jewel.