Leestips

Leestip: Warcross

24 januari 2018

Wereldwijd is iedereen in de ban van een virtual realitygame. En Emika waagt het om dat spel te hacken. Hoe het haar vergaat, lees je in de spannende SF-thriller Warcross van Marie Lu.

Citaat
´Ik...´ stamel ik, en dan val ik stil. Door de inbraak in Jena´s account is mijn identiteit onthuld. Ik ben ontmaskerd. Mijn hart hamert in mijn borst. 
Keira buigt zich voorover. ´Je dook opeens op in de wedstrijd´, zegt ze. (...) ´Ze konden je allemaal zien. (...) Ze heeft geen flauw idee hoezeer ik mezelf in de nesten heb gewerkt, zij denkt dat het een onschuldige vergissing was. Onder de paniek die opwelt ligt een zee van berouw. Ik weet niet wat Henka Games doet als ze een hacker te pakken krijgen, maar ze zullen me op zijn minst uit Warcross verbannen.


Het verhaal
De hele wereld is in de ban van Warcross. Zo´n spel was er nog nooit: je logt in met een VR-bril en beleeft alles via je brein, alsof je droomt. Het spel is bedacht door een jong Japans genie, Hideo Tanaka. Als Emika tijdens de Warcross-kampioenschappen het spel hackt, wordt ze niet opgepakt, maar krijgt ze een uitnodiging van Hideo persoonlijk om naar Tokyo te komen en voor hem te gaan werken. 

Vooral lezen als
je van games en SF houdt en van een spannend verhaal. Want in Tokyo begint geen droomleventje voor Emika, maar belandt ze in een duister complot. 

De schrijfster
De Amerikaans-Chinese Marie Lu weet alles van games. Voordat ze schrijfster werd, werkte ze als ontwerpster in een videogamesbedrijf. In 2011 debuteerde ze met Legend, het eerste deel van wat een sciencefictiontrilogie zou worden. Daarna volgde de fantasyserie Young Elites. Met Warcross (Van Goor) keert ze weer terug naar de sciencefiction.