Leestips

Leestip: Wish you were here

7 februari 2018

Hazel heeft liefdesverdriet en besluit als au pair in Engeland te gaan werken. Kan ze daar B vergeten? Lees de nieuwe jongerenroman van Evelien De Vlieger: Wish you were here

Citaat
Het allerergste was dat B verder leefde alsof er niet net een tweede oerknal had plaatsgevonden. De oerknal die mijn bestaan mogelijk maakte, had B laten verdwijnen. 
´Je zult zien dat het allerergste wat je kunt bedenken niet eens zo erg is, als je het maar onder ogen ziet,´ had de therapeute gezegd.
Fout! Het was wel erg, niets was erger dan B die zonder mij verder ademde, at, lachte. 


Het verhaal
Hazel heeft liefdesverdriet en niet zo´n beetje ook. Zelfs nu ze als au pair in Engeland werkt, kan ze B maar niet vergeten en moet ze zich bedwingen om niet elke minuut op haar telefoon te kijken of er heel misschien toch een berichtje van B is. Toch houdt ze zich ook steeds meer bezig met het gezin waar ze werkt. Daar is iets raars aan de hand: de moeder is zomaar verdwenen en niemand die haar en de kinderen uitlegt waarom. Hazel besluit haar te gaan zoeken. 

Vooral lezen want
Wish you were here (Querido) is met veel humor geschreven. Hazel heeft ook de nodige zelfspot. Als je ooit net als Hazel liefdesverdriet hebt gehad, zul je je zeker kunnen herkennen in dit verhaal. 

De schrijfster
De Vlaamse Evelien De Vlieger schreef naast boeken voor jonge kinderen ook enkele jongerenromans. Dit zijn realistische verhalen over jongeren van nu. Getekend gaat bijvoorbeeld over Katja die een zelfmoordpoging heeft gedaan en in Brei met mij loopt Heidi weg van huis. 
Lees meer over haar werk en leven in ons auteursportret van Evelien De Vlieger.