Nieuws

Blijf op de hoogte van alles wat er in de boekenwereld gebeurt.

Filmtip: Passievrucht

19 april 2018

Soms is het niet alleen leuk om een boekverfilming te bekijken, maar ook nog eens nuttig voor school. De passievrucht van Karel Glastra van Loon is een prima titel voor je leeslijst en de verfilming is komende zaterdag op tv te zien.

Meer...

Doorlezen: 4 tips voor fans van Schildpadden tot in het oneindige

16 april 2018

Ben je ook fan van John Green? Dan heb je Schildpadden tot in het oneindige natuurlijk allang uit. Geen nood, wij geven je enkele doorleestips.

Meer...

Filmtip: Duizend armen

12 april 2018

Het gebeurt zelden dat er geen premières zijn van boekverfilmingen en dat ze ook niet in het reguliere televisieaanbod voorkomen. Maar dan is er altijd nog Netflix. Zij voegden pas Ik omhels je met duizend armen toe en dat is de filmtip van deze week.

Meer...

Theater: Toneelstuk Harry Potter megahit op Broadway

10 april 2018

Het toneelstuk Harry Potter and the Cursed Child loopt al sinds zomer 2016 in de Londense theaters. Sinds kort loopt het ook op Broadway en daar vestigde het meteen een record.

Meer...

Doe mee: Juryleden Beste Boek voor Jongeren gezocht

5 april 2018

Ben je tussen de 15 en 18 jaar en wil jij meebepalen welk boek straks wordt uitgeroepen tot het Beste Boek voor Jongeren 2018? Meld je dan vóór donderdag 12 april aan voor de jongerenjury.

Meer...

Filmtip: Emma

5 april 2018

Hoewel ze al twee eeuwen dood is heeft de Engelse schrijfster Jane Austen zich de afgelopen 25 jaar ontpopt tot kijkcijferkanon. Haar boek Emma is de filmtip van deze week.

Meer...

Event: Bezoek ook YALFest NL

5 april 2018

Zondag 22 april is het weer tijd voor YALFest: het Young Adult Literatuur Festival. Dit jaar vindt dit plaats in Aalsmeer.

Meer...

Prijs: 10 titels in de race voor BookSpot Gouden Strop

4 april 2018

Vandaag zijn de kanshebbers voor de BookSpot Gouden Strop bekendgemaakt: tien spannende boeken.

Meer...

Interview: Marieke Nijkamp pleit voor meer diversiteit

1 april 2018

Iedere lezer heeft het recht zichzelf in een boek te herkennen. En dus is diversiteit belangrijk in boeken, vindt schrijfster Marieke Nijkamp. Lees ons eerdere interview met haar over diversiteit en schietpartijen op scholen.

Meer...

Campagne: Jan Siebelink schrijft Boekenweekgeschenk 2019

29 maart 2018

De Boekenweek 2018 is koud voorbij of we kijken alweer een jaar verder: voor 2019 mag Jan Siebelink het Boekenweekgeschenk schrijven.

Meer...