Nieuws

Blijf op de hoogte van alles wat er in de boekenwereld gebeurt.

Filmtip: Alles, alles

21 september 2017

Vaak zijn boekverfilmingen op tv te zien, maar soms moet je ervoor naar de bioscoop. Zoals voor Everything, Everything naar het gelijknamige boek van Nicola Yoon.

Meer...

Blog: Nena ontdekt Alice in Wonderland

19 september 2017

Voor haar verjaardag kreeg onze blogger Nena Veenstra lekker veel boeken. Zo ontdekte ze hoe leuk Alice´s Adventures in Wonderland is.

Meer...

Doorlezen: 3 boeken die net zo spannend zijn als Divergent

18 september 2017

Verslond je ook de Divergent-serie van Veronica Roth en ben je op zoek naar meer spannende SF-series? We geven je alvast drie tips.

Meer...

Prijs: Tonio wint Parel voor beste boekverfilming 2017

15 september 2017

De film Tonio van regisseur Paula van der Oest is uitverkozen tot beste boekverfilming van het jaar. Dat is vanavond bekendgemaakt op het festival Film by the Sea.

Meer...

Dioraphte Literatour: En de winnaars zijn Jowi Schmitz en Sarah Crossan

14 september 2017

De Dioraphte Literatour Prijs 2017 is voor Weg van Jowi Schmitz. In de categorie vertaald werk won Een van Sarah Crossan. Dat maakte juryvoorzitter Miriam Piters vanmiddag bekend in het NPO Radio 1-programma Nieuws en Co.

Meer...

Dioraphte Literatour: Jongeren vonden De negen kamers het mooiste boek

14 september 2017

Vanmiddag is de uitslag bekendgemaakt van de Dioraphte Literatour Publieksprijs: jongeren kozen De negen kamers van Peter-Paul Rauwerda tot beste jongerenboek.

Meer...

filmtip: Nooit meer slapen

14 september 2017

Heel vaak wordt een succesvol boek snel verfilmd. Bij de filmtip van vandaag ging er vijftig jaar overheen. Nooit meer slapen van W.F. Hermans.

Meer...

Dioraphte Literatour: Nescio vond De meisjes ´een confronterend boek´

14 september 2017

We zijn alweer toe aan de laatste titel in ons voorstelrondje van de tien genomineerde boeken voor de Dioraphte Literatour Prijs: De meisjes van Emma Cline. Je kunt nog tot 12.00 uur vanmiddag stemmen.

Meer...

Prijs: Nog zes kanshebbers voor ECI Literatuurprijs 2017

13 september 2017

Vandaag is de shortlist voor de ECI Literatuurprijs 2017 bekendgemaakt. Er zijn nog zes kanshebbers.

Meer...

Onderzoek: We kopen weer meer boeken

13 september 2017

Boekverkopers kunnen opgelucht ademhalen: mensen kopen weer meer boeken. Daarin zijn kinder- en jeugdboeken goed voor 25%, blijkt uit de Boekmonitor 2017 van KVB Boekwerk.

Meer...