Nieuws

Blijf op de hoogte van alles wat er in de boekenwereld gebeurt.

Doorlezen: 3 boeken die net zo spannend zijn als Divergent

18 september 2017

Verslond je ook de Divergent-serie van Veronica Roth en ben je op zoek naar meer spannende SF-series? We geven je alvast drie tips.


Jij bent afwijkend
Chicago in een verre toekomst. De samenleving is strak geordend in zes groepen ofwel facties. En iedere 16-jarige moet kiezen bij welke factie hij de rest van zijn leven wil horen: Oprechtheid, Zelfverloochening, Vriendschap, Eruditie of Onverschrokkenheid. Tris voelt zich bij geen enkele factie thuis, ze is divergent ofwel afwijkend.

Veronica Roth schreef met Divergent een trilogie over keuzes maken, trouw zijn aan familie en vrienden en vooral ook: trouw aan jezelf. En over de strijd voor een betere wereld. Dat is een bekend thema in veel SF-boeken. Dus heb je alle boeken over Tris al uit, dan hebben we goed nieuws: er zijn nog veel meer van dat soort lekker spannende boeken. We geven je alvast drie doorleestips.

Doorleestips

Lissa Price - Starters & Enders (Van Holkema & Warendorf)
Na een chemische oorlog zijn alle mensen tussen de 20 en 60 jaar gestorven. Callie leidt net als de meeste jongeren (Starters) een leven op straat. Om haar zieke broertje te kunnen helpen schrijft ze zich in bij de Bodybank die jonge lichamen verhuurt aan rijke Enders (bejaarden). Maar Callies huurder wil geen lol maken, maar iemand vermoorden.

James Frey & Nils Johnson-Shelton - Endgame (Van Goor)
Op twaalf plekken in de wereld vindt een meteorietinslag plaats: het teken dat de Endgame is begonnen. Twaalf jongeren zijn er vanaf hun geboorte op getraind om slim, moedig en meedogenloos te zijn. Ze binden de strijd met elkaar aan om niets minder dan de overleving van hun stam op aarde. Drie dikke spannende delen.

Ally Condie - Matched (Lemniscaat)
In de Unie, een denkbeeldig land in de toekomst, worden meisjes op hun zeventiende door de Autoriteiten gekoppeld aan een partner. Voor Cassia is dat haar beste vriend Xander, maar ze wordt verliefd op Ky. Dat kan en mag niet. Bovendien behoort Ky tot de Dwalingen, een minder soort mensen. Cassia weigert zich er bij neer te leggen.

Kijk voor meer spannende toekomstverhalen in onze themalijst Brave New World: dystopie.

Al onze doorleestips kun je vinden onder de menuknop boeken zoeken > doorleestips.