Nieuws

Blijf op de hoogte van alles wat er in de boekenwereld gebeurt.

Doorlezen: 3 leestips voor fans van Game of Thrones

15 mei 2017

Kijk je ook uit naar het volgende seizoen van Game of Thrones? Nog even geduld tot half juli, maar gelukkig kun je in de tussentijd andere fantasyboeken lezen. We geven je alvast drie tips.


De razend populaire HBO-serie Game of Thrones is gebaseerd op de boekenserie The Songs of Ice and Fire (in het Nederlands: Lied van IJs en Vuur of Spel der Tronen) van George R.R. Martin. Het is een zinderende fantasyserie over de liefdes, levens en ambities van de Starks, de Lannisters en andere adellijke families binnen de Zeven Koninkrijken.
Er zijn inmiddels vijf boeken verschenen en alle fans wachten met smart op het zesde deel, The Winds of Winter. Maar Martin heeft al laten weten dat hij zich niet laat opjagen: ´When it is done, I will say that´s it is done.´

Even geduld dus. Dat geldt ook voor de mensen die de HBO-serie Game of Thrones op tv of via internet bekijken. Half juli start pas het volgende seizoen. Gelukkig is er meer moois om te lezen. We geven je vast drie tips:

Ridder van de Zeven Koninkrijken (Luitingh-Sijthoff) - George R.R. Martin
Om nog even in de wereld van de Thrones te blijven kun je deze bundel met drie novelles lezen, over de tijd dat de Targaryen-dynastie nog op de IJzeren Troon zetelde.

De kronieken van de Wilde Regenlanden
(Luitingh Fantasy) - Robin Hobb
In de Wilde Regenlanden leven draken en mensen vreedzaam naast elkaar. De mensen helpen de draken om te overleven. Wel heeft de Hoge Raad besloten dat de draken naar een nieuw jachtgebied moeten verhuizen.

De verborgen universiteit
(Querido) - Natalie Koch
Er is niet veel fantasy van Nederlandse bodem, maar deze trilogie mag er wezen. Als de 19-jarige Alexa op uitnodiging in Londen gaat studeren, ontdekt ze dat haar overleden vader een magiër was en ook zij magische krachten bezit. Aan een onzichtbare, parallelle universiteit ontwikkelt ze haar magische talent. Al snel raakt ze betrokken bij een machtsstrijd om een magische erfenis.

Meer leestips kun je vinden in onze themalijst Fantasy en sciencefiction.