Nieuws

Blijf op de hoogte van alles wat er in de boekenwereld gebeurt.

Doorlezen: 5 leestips voor liefhebbers van Latino King

19 juni 2017

Ben je op zoek naar net zo´n aangrijpend boek als Latino King? Een realistisch verhaal over een jongere die in de problemen raakt? We geven je vijf doorleestips.


Latino King, dat klinkt romantisch, maar de werkelijkheid waarin de 18-jarige Castel leeft, is keihard. Hij verdient zijn geld met het dealen van drugs. Als hij naar de Dominicaanse Republiek vliegt om cocaïne te smokkelen, wordt hij opgepakt. Hij belandt in de gevangenis en dat is in dat land met zijn corrupte bewakers bepaald geen pretje.

Bibi Dumon Tak baseerde haar boek Latino King op het levensverhaal van een jongen. Dat geldt ook voor alle andere delen uit de Slash-serie, bijvoorbeeld Miss Dakloos en Overspoeld. Als je van realistische boeken over problemen van jongeren houdt, is dat echt een serie voor jou. En probeer ook eens een van deze boeken:

Marieke Nijkamp - 54 minuten (Harper Collins Young Adult)
De dag begint als een gewone schooldag. Maar deze dag zal voor Claire, Tomas, Sylv en Autumn nooit meer hetzelfde zijn. Het is namelijk de dag waarop iemand de school in komt met een geweer en om zich heen begint te schieten. Het verhaal beschrijft vanuit deze vier hoofdpersonen van minuut tot minuut wat er gebeurt en hoe iedereen zich voelt.

Dirk Bracke - De martelaar (Davidsfonds/Infodok)
Abbou en Mounna zijn teleurgesteld in hun strijd voor de ´vrije islam´ en zijn vanuit Syrië terug naar België gegaan. Maar dat pikken hun voormalige strijdbroeders niet. Yassine krijgt de taak deze verraders te straffen. Vermomd als vluchteling reist hij naar Brussel.

Matt Whyman - Bloedbroeders (Pimento)
Sonny en Alberto wonen in Colombia op straat. Op een dag doodt Alberto een overvaller op een winkel. De winkelier brengt hem in contact met drugsbaron El Fantasma, voor wie Alberto liquidaties moet uitvoeren. Als Alberto op een dag verdwijnt, zint Sonny op wraak.

Matthew Quick - Gefeliciteerd, Leonard Peacock (Lemniscaat)
Zijn 18e verjaardag wordt een belangrijke dag voor Leonard Peacock. Hij heeft besloten op die dag zelfmoord te plegen. Maar eerst gaat hij nog bij vier mensen langs met een cadeau. Zal een van hen Leonard kunnen redden?

Karlijn Stoffels - Een-nul voor de autisten (Querido)
Na een zelfmoordpoging belandt de 15-jarige Loes in een psychiatrische kliniek. Ze is contactgestoord, misschien wel autistisch. Eerst wijst ze iedere hulp af en zet ze zich af tegen de andere patiënten. Maar uiteindelijk leert ze met zichzelf en haar omgeving omgaan.

Kijk voor meer tips ook eens in onze themalijsten De wereld van vandaag en Leven en dood.
En bekijk ook alle Slashboeken.

De volgende Doorleestips verschijnen in september.