Nieuws

Blijf op de hoogte van alles wat er in de boekenwereld gebeurt.

Filmtip: Alles, alles

21 september 2017

Vaak zijn boekverfilmingen op tv te zien, maar soms moet je ervoor naar de bioscoop. Zoals voor Everything, Everything naar het gelijknamige boek van Nicola Yoon.


Een zeldzame ziekte houdt Maddy Whittier permanent in huis, waar de lucht gefilterd is. In haar leven spelen slechts drie mensen een rol: haar moeder Pauline, Carla, haar verpleegster en Rosa, Carla´s dochter. Maddy doet weinig anders dan lezen. Maar op een dag ziet ze een verhuiswagen. Olly Bright wordt haar buurjongen. Ze leren elkaar kennen via e-mail en door de mailtjes van Olly realiseert Maddy zich dat ze niet echt leeft. Dat is meteen het begin van haar nieuwe leven.

Dochter
Nicola Yoon werd geboren op Jamaica. Ze studeerde elektrotechniek op Emerson College in Boston en werkte twintig jaar als programmeur. Geïnspireerd door een cursus creatief schrijven gooide ze haar werk helemaal om. In 2015 debuteerde ze met Everything, Everything (vertaald als Alles wat je lief is, Querido, 2016). Een jaar later verscheen The Sun is also a Star (De zon is ook een ster, Querido, 2017). In haar werk spelen autobiografische elementen een rol. In Everything, Everything is dat Yoons dochter. In The Sun is also a Star is het haar Jamaicaanse herkomst.

Succesvol
The Internet Movie Databse is een website waar echt alles, alles te vinden is over films. Zoals trivia, kleine (onbelangrijke) feitjes. Daar blijkt dat Everything, Everything echte fans heeft die boek en film op detailniveau naast elkaar hebben gelegd. Het gaat er over de kleur ogen van Olly, over zijn kapsel, of ze mailen of sms´en en wat hij Maddy al dan niet geleerd heeft. Daar is ook te zien dat de film in mei van dit jaar in de VS in première ging en inmiddels zo´n 35 miljoen dollar heeft opgebracht en dus zeer succesvol genoemd mag worden.

Everything, Everything is te zien in zo´n 50 bioscopen in het hele land