Nieuws

Blijf op de hoogte van alles wat er in de boekenwereld gebeurt.

Prijs: Anne Giesen wint Write Now! 2018

24 juni 2018

De winnaar van de schrijfwedstrijd Write Now! 2018 is de 19-jarige Anne Giesen uit Limburg. Ze won vandaag de finale met haar verhaal ´Regendagen´.


Vlnr Marjolijn, Anne en Marie / Foto Vera Cornel
Vijftien finalisten
Bijna negenhonderd jongeren uit Nederland en Vlaanderen deden mee aan de schrijfwedstrijd Write Now! Ze mochten zelf weten of ze een gedicht, songtekst, spoken word, filmscenario of kort verhaal instuurden. Na regionale voorronden bleven er vijftien finalisten over, tien eersteprijswinnaars en vijf wildcardwinnaars. Ze kregen drie weken de tijd om een nieuwe tekst voor de finale te schrijven.

Regendagen
De jury las alle inzendingen anoniem en kozen het verhaal ´Regendagen´ van Anne Giesen uit als winnaar. Hun oordeel: ´De stem van de jonge hoofdpersoon, een kind nog maar, loodst ons intuïtief, schijnbaar moeiteloos, van het heden naar het verleden en weer terug.´
Anne wint een MacBook, een schrijfopleiding bij de Schrijversacademie, een publicatie in De Morgen, deelname aan het Das Mag Zomerkamp en optredens op Geen Daden Maar Woorden Festival en Tilt.

Tweede en derde prijs
Het verhaal ´Wegens omstandigheden tijdelijk gesloten´ van tweedeprijswinnaar Marie Borremans is ´stijlvast en goed geschreven´ en getuigde volgens de jury van groot talent. De derde prijs ging naar Marjolijn van de Gender voor haar verhaal ´Marmer´. Het perspectief van een dementerende vrouw en haar ´poging om nog vast te houden aan details, aan herinneringen, namen, cijfers´ maakt de tekst ´zo gevoelig en uiteindelijk zo schrijnend´, aldus de jury.

Wil je ook je schrijftalent beproeven? In januari start weer een nieuwe editie van Write Now!