Nieuws

Blijf op de hoogte van alles wat er in de boekenwereld gebeurt.

Actie: Boekenbenefiet voor vluchtelingenkinderen

12 januari 2016

Schrijvers houden op dinsdag 9 februari een grote literaire benefietavond voor vluchtelingenkinderen. Initiatiefnemer is Dimitri Verhulst.


Dimitri Verhulst
´Een nieuw hoofdstuk´ is de titel van de benefietavond die in de Amsterdamse Satdsschouwburg zal plaatsvinden. Naast Verhulst doen onder anderen Tommy Wieringa, Connie Palmen, Jelle Brandt Corstius, Christine Otten, Anne Vegter, Kader Abdolah, Renate Dorrestein, Maartje Wortel en Esther Gerritsen mee. Ruben Nicolai zal de avond presenteren.

De opbrengsten van de avond gaan naar My Book Buddy. Dit project voorziet alle kinderen in AZC´s van een eigen prentenwoordenboek Nederlands en zorgt ervoor dat AZC-scholen boekenkasten met geschikte leesboeken krijgen.

De benefietavond wordt georganiseerd door de Leescoalitie in het kader van 2016 Jaar van het Boek. Taal en lezen zijn basisvaardigheden die gevluchte kinderen op weg kunnen helpen in een nieuwe samenleving. Beschikbare en aantrekkelijke boeken helpen bij de taalontwikkeling, bieden inspiratie en (voor)leesplezier.