Nieuws

Blijf op de hoogte van alles wat er in de boekenwereld gebeurt.

Prijs: Boekhandelsprijs 2016 voor Alex Boogers

3 maart 2016

Volgens de Nederlandse boekverkopers is Alleen met de goden van Alex Boogers het mooiste boek dat vorig jaar is verschenen. Het is daarmee winnaar van de Boekhandelsprijs 2016.


Alleen met de goden (Podium) is een coming-of-age-roman over de zoektocht naar een vader. Als elfjarige ziet Aaron Bachman op een avond een man roerloos in de deuropening liggen, zijn vader staat er met gebalde vuisten bij. Zijn vader geeft zichzelf aan en voortaan is Aaron de zoon van een veroordeelde man.

Medewerkers van ruim 100 boekhandels stemden dit jaar mee en met een overweldigende meerderheid kwam de roman van Alex Boogers als winnaar tevoorschijn. De schrijver wint onder meer een landelijke advertentiecampagne voor zijn boek en Alleen met de goden zal eenmalig in een luxe-editie verschijnen. De officiële prijsuitreiking vindt plaats tijdens het Boekenbal voor Lezers op zaterdag 19 maart in De Vereeniging in Nijmegen.

De Boekhandelsprijs is een prijs van de boekverkopers van Nederland voor het mooiste, maar onderbelicht gebleven Nederlandstalige boek van het afgelopen jaar. Hij werd vorig jaar voor het eerst uitgereikt. Winnaar was toen Birk van Jaap Robben.