Nieuws

Blijf op de hoogte van alles wat er in de boekenwereld gebeurt.

Selfie: Buddy Tegenbosch greep zijn kans met Green

13 november 2017

Laat je voor onze selfiewedstrijd vandaag inspireren door Buddy Tegenbosch. Hij maakte een selfie met een iemand die hij enorm bewondert: John Green.


Buddy met John Green
Dit vertelt Buddy over zijn selfie:
Deze selfie heb ik alweer even geleden gemaakt, maar ik weet zeker dat ik op geen enkele manier deze foto zou kunnen overtreffen. Ik maakte hem toen ik bij toeval John Green tegenkwam in Chicago. Ik ben een enorme fan van zijn boeken en deze foto is gemaakt in Millennium Park. In dat park staat een kunstwerk genaamd the Bean. Nu wil het toeval dat ik daarheen ging, omdat ik erover gelezen had in een boek van... jawel John Green. Dat boek heet Will Grayson, Will Grayson en hij schreef het samen met David Levithan. Op dat moment was mijn eerste boek, Pokerface, al een tijdje uit en ik twijfelde erg of ik door moest gaan met schrijven. Of eigenlijk wist ik niet of het me nog eens zou lukken een boek te schrijven. Deze ontmoeting heeft me over die drempel geholpen. We hebben even gekletst en een paar dagen later verscheen ik ook nog kort in een vlog van hem. Ik werd erop gewezen door een Nederlandse jongen die vanwege die vlog Pokerface gekocht had. Na een kleine drie minuten kom ik minstens twee seconden in beeld.

De boeken van Buddy
Buddy vliegt als piloot de hele wereld rond. (Zo raakte hij ook in Chicago verzeild). Daarnaast schrijft hij realistische jongerenboeken. Zijn laatste boek Livestream speelt zich helemaal af in New York. Martijn van de Griendt, een van de juryleden van onze selfiewedstrijd, maakte hiervoor de boektrailer.

Bekijk de vlog van John Green met de bijrol voor Buddy
Bekijk de boektrailer van Livestream

Selfiewedstrijd
Geïnspireerd geraakt? Doe dan ook mee met onze selfiewedstrijd en maak kans op toffe prijzen! Lees meer: Selfiewedstrijd.