Nieuws

Blijf op de hoogte van alles wat er in de boekenwereld gebeurt.

Prijs: Carmien Michels wint NK Poetry Slam 2016

30 januari 2016

Gisteravond was de finale van de NK Poetry Slam 2016. Carmien Michels kwam als winnaar uit de strijd naar voren.


Foto: Koen Broons / uitgeverij Polis
Acht finalisten traden gisteravond aan in de Cloud Nine Zaal van TivoliVredenburg in Utrecht. Daarvan bleven er uiteindelijk twee over: Carmien Michels en Else Kemps. Ze gingen een volgens de jury ´historische finalebattle´ aan.

Niet alleen stonden voor het eerst in de 14-jarige geschiedenis van de Slam twee vrouwen in de arena, ze brachten bovendien een van de beste finalebattles ooit. Jurylid Ellen ten Damme: ´Else heeft het venijn en Carmien voegt daar nog een prachtige gelaagdheid aan toe.´

Uiteindelijk won Carmien Michels de landstitel ´Slampion 2016´. De jury prees haar treffende en diepzinnige beeldspraak en goede performance. Later dit jaar mag ze Nederland vertegenwoordigen op het Wereldkampioenschap Poetry Slam in Parijs.

Poëzieweek
De finale is onderdeel van de landelijke Poëzieweek (28 januari-3 februari). Door het hele land vinden poëzie-evenementen plaats en krijgen lezers bij aanschaf van minimaal € 12,50 aan poëzie het door Stefan Hertmans geschreven Poëziegeschenk Neem en lees cadeau.