Nieuws

Blijf op de hoogte van alles wat er in de boekenwereld gebeurt.

Filmtip: Duizend armen

12 april 2018

Het gebeurt zelden dat er geen premières zijn van boekverfilmingen en dat ze ook niet in het reguliere televisieaanbod voorkomen. Maar dan is er altijd nog Netflix. Zij voegden pas Ik omhels je met duizend armen toe en dat is de filmtip van deze week.


In 1993 schreef Ronald Giphart de roman Giph. Door zijn naam, maar ook door zijn literaire ambities lijkt de hoofdpersoon Gipharts alter ego te zijn. In Giph vertelt Giphart zijn verhaal over zijn contacten met moeder en dochter Fréanne en Noëlle en de ontmoeting met zijn idool schrijver Jeroen Brouwers via brieven.
Zeven jaar na Giph is Giph weer terug, nu als hoofdpersoon in Ik omhels je met duizend armen. Ook in deze roman hanteert Giphart weer de brievenvorm en laat hij zijn hoofdpersoon onder meer terugkijken op de dood van zijn moeder.

Films
Sinds zijn debuut is Ronald Giphart populair bij een jong publiek. Mogelijk heeft dat er ook toe geleid dat zijn romans verfilmd worden. Dat geldt voor Ik ook van jou, Gipharts debuutroman, voor Phileine zegt sorry uit 1996 en dus ook voor Ik omhels je met duizend armen uit 2000.
Opmerkelijk is dat de cast daarbij telkens verschilt, op een uitzondering na. In Ik ook van jou is Eric de hoofdpersoon. Hij heeft een broer die gespeeld wordt door acteur Tijn Docter. Diezlefde Tijn Docter tekende in Ik omhels je met duizend armen voor zijn eerste hoofdrol als Giph.

Ik omhels je met duizend armen is te zien op Netflix.