Nieuws

Blijf op de hoogte van alles wat er in de boekenwereld gebeurt.

Filmtip: Filmtiptips

28 juni 2018

Vanaf 1 juli stopt Leesplein. Maar boekverfilmingen zullen er altijd blijven. Hier wat tips om boekverfilmingen te kunnen vinden.


Tweeëneenhalf jaar lang gaven we je wekelijks een filmtip voor een boekverfilming. Omdat Leesplein 1 juli stopt, geven we je tips om zelf op zoek te gaan.

IMDB
Een heel handige bron is waarschijnlijk de IMDB, de Internet Movie Database. Om te weten of een film de verfilming van een boek is, kun je kijken bij Writers. Als daar tussen haakjes novel achter de naam staat, kun je ervan uit gaan dat het om een boekverfilming gaat. Soms staat er onder Trivia in het blokje Did you know? nog aanvullende informatie.

Wikipedia
Niet altijd betrouwbaar, maar soms toch ook handig is Wikipedia. Vooral bij Engelstalige boeken kun je vaak informatie vinden over een verfilming. Maar pas op, deze informatie kan spoilers bevatten. Om ideeën op te doen, kun je op Wikipedia ook zoeken op boekverfilming.

Filmbythesea
Een andere nuttige website over boekverfilmingen is filmbythesea.nl. Op het gelijknamige filmfestival dat elk jaar in september in Vlissingen wordt georganiseerd, staan boekverfilmingen centraal. Vanzelfsprekend vind je er informatie over het festival, maar er is ook een pagina FbtS door het jaar, met informatie over nieuwe boekverfilmingen.

Leesplein
Leesplein stopt per 1 juli. Maar de website blijft nog tot 1 september in de lucht. Dus raadpleeg vooral nog eens onze themalijst Boekverfilming en kopieer of download je favoriete filmtitels.

We wensen je nog heel lang heel veel boekverfilmingkijkplezier toe.